Recenze: Bio jojobový olej s růží (Eliah Sahil)

5,0 5
3

Recenze: Bio jojobový olej s růží (Eliah Sahil)zdroj: biooo.cz - Mája Ráblová

Jako olej? Jako k čemu? Jaký? Jojoco? Jojo, olej! Jojobový :)!

Jestliže jojobový olej ještě neznáte, měli byste si jeho jméno rychle zapamatovat. Je to totiž učiněný kosmetický zázrak v péči o pleť, kůži, vlasy, nehty,... vlastně o celé tělo. A na celé tělo vám pořád bude stačit ta jedna malá lahvička. Jojobový olej totiž můžete použít:

  • Jako pleťový krém
  • Jako tělový krém
  • Jako oční krém
  • Jako zábal na vlasy
  • Jako olej do koupele
  • Jako krém na ruce i na nohy
  • Jako masážní olej
  • Jako jemný odličovač
  • Jako olej na nehty a nehtovou kůžičku
  • Jako přirozená UV ochrana (SPF 2 až 4)
  • Jako zklidňující péče po opalování
  • Jako zimní balzám/sérum pod oblíbený krém
  • Jako olej pro léčbu jizev a strií
  • Jako pomocník při pigmentových skvrnách
  • Jako uklidňovač mysli
  • Jako dobrý olejový základ pro další vyrábění kosmetiky
  • A další a další :)

Víte, že chemickým složením není jojobový olej ani tak olej, ale vlastně vosk?

Recenze: Bio jojobový olej s růží (Eliah Sahil)

V čem tkví ta úžasná všestrannost? Totiž, jojobový olej je až neskutečně podobný svou chemickou strukturou lidskému mazu a tak ho lze doporučit jak suché, tak aknózní pokožce, jak mastné, tak ekzematické. Navíc, jojobový olej od Eliah Sahil je s přidaným esenciálním olejem z damašské růže je tak i perfektním anti-age přípravkem. Mně osobně růže obecně příliš nevoní, ale tato mi je příjemná.

Eliah Sahil je firma, díky které vznikají bezkonkurenční produkty z kvalitních ingrediencí s krásným a jednoduchým složením. Doma mi od Eliah Sahil nesmí chybět kondicionér ani sypký šampon.

Jojobový olej s růží je krásně zlatý a čirý, s lehkou květinovou vůní, která na pokožce či ve vlasech přetrvá ještě dlouho poté. Jojobový olej jako takový obsahuje pořádnou dávku silně hojivého vitaminu E. Chrání buňky před oxidací a navíc má i protizánětlivé účinky. Účinné látky v něm obsažené velmi dobře prostupují až do nejhlubších vrstev pokožky. Jojobový olej má navíc na stupnici komedogenity nulu, což znamená, že neucpává póry. Oproti tomu třeba takový všestranný kokosový olej má číslo 5 a proto může aknózní pokožce spíše uškodit.

Závěrem snad jen zhodnocení, že jojobový olej/vosk se hodí snad pro celé spektrum problémů a pro všechny typy pleti. Neměl by tak ve vaší domácnosti chybět ať už v čisté podobě nebo především pro ženské osazenstvo s přidanou pečující růží.

Osobní tip: V létě se mi tento olej osvědčil i jako jemný deodorant, zklidňující péče po holení, která zmírní podráždění i začervenání a také jako regenerační lesk na rty. A taky jako všechno ostatní výše zmíněné :).

Jak se vám článek líbil?