Čokodortíky: muffin nebo brownies?

5,0 5
1

Čokodortíky: muffin nebo brownies?zdroj: biooo.cz

Muffiny má každý rád. Je to totiž skvělá skladná svačinka na cesty. Muffin si vezmete všude, stačí jenom popadnout jeden dva tři košíčky a utíkat ven. Brownies jsou trošku náročnější, musí se nakrájet, drobí, v kabelce se vám rozpadnou a musí se dávat do krabičky. A co takto to spojit dohromady? A udělat si brownies do muffinového košíčku. Navíc trošku netradiční brownies s mlékem a vlastně třeným těstem. Geniální nápad, že mě to nenapadlo dřív.

  • 100 g čokolády
  • 100 g másla
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 ½ hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 velká vejce
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1 lžička citronové šťávy

Čokodortíky: muffin nebo brownies?

Smíchejte sypké ingredience: hladkou mouku, prášek do pečiva, špetku soli. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji trošku zchladnout. Do čokolády přidejte cukr a máslo a elektrickým šlehačem našlehejte do pěny. Zašlehejte i dva žloutky. A pak postupně přidávejte po lžičkách sypkou moučnou směs a mléko. Pořádně zašlehejte, aby vzniklo hutné až lepivé těsto. Připravte si sníh z obou bílků, přidejte do něj lžičku citronové šťávy, aby lépe držel. Sníh pak vmíchejte do těsta. Naplňte muffinové košíčky, recept by měl stačit na 6 kousků velkých nebo 12 malých muffinů. Pečte na 180 °C asi půl hodinu u velkých muffinů, ty malé vyndejte dřív, po čtvrt hodině až dvaceti minutách.

Muffiny jsou po upečení tmavé a možná popraskané na povrchu. A po zakousnutí jsou vevnitř hebké, jemné, dokonale čokoládové na první ochutnání. Jsou celkem hutné, takže i jen jediný muffin vás pořádně zasytí. Chutnají jak pravá čokoláda, jen lépe. Krémově a s jemným čokoládovým srdcem. Chcete je ještě vyšperkovat? Dejte navrch máslovo-mascarponový krém. S kokosovým cukrem a dozdobte třeba hoblinkami čokolády.

Čokodortíky: muffin nebo brownies?

Jak se vám článek líbil?