Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Nejčokoládovější brownies

Nejčokoládovější brownies Recept na čokoládové brownies s karamelem z javorového sirupu.
Hana Bartušková
5,0 5
2

Nejčokoládovější brownies zdroj: biooo.cz

Čokoládové brownies patří mezi tradiční americké dezerty. Jsou tak dobré. Čokoládově se rozplývají na jazyku a chutnají jak pečená čokoláda. Původní recept vznikl někdy na konci 19. století a patří do něj nejen hromada čokolády, ale i pytel cukru a plná náruč másla. Jedině tak totiž získají brownies svoje čokoládové srdíčko. No ale zdravé to moc není, i když výhodou je, že většinou nedokážete najednou sníst víc než pár kousků. Tak moc čokoládové to je. Tak co, patříte mezi čokoholiky? A troufnete si na velkou porci čokolády s kakaem, ovesnými vločkami a kandovanými třešněmi?

Ingredience

  • 200 g čokolády
  • 200 g másla
  • 150 - 300 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • kandované třešně

 

Postup

  1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Do směsi přidejte cukr, kakao, ovesné vločky i mouku. Do pravých brownies patří opravdu hodně cukru, ale klidně můžete množství redukovat až na polovinu. A poté vmíchejte tři vejce. Úplně nakonec zamíchejte do těsta nakrájené kandované třešně. Připravte si malou pečicí formu, kterou vyložte pečicím papírem. Rovnoměrně rozprostřete těsto a dejte péct na 180 °C, stačí asi tak půl hodiny. Rozhodně to s pečením nepřehánějte, brownies jsou nejlepší, když jsou uvnitř vláčné a s trošku tekutým čokoládovým středem.
  2. Brownies můžete podávat jen tak samotné, se lžičkou smetany nebo se zmrzlinou. Jsou opravdu hutné, plné čokolády a rozhodně si nezkoušejte dávat víc než dva kousky. Tolik čokolády nesní na posezení snad nikdo. Taky je můžete ozvláštnit troškou polevy. Skvěle totiž chutnají i s trochou karamelu. Udělejte si ho tematicky podzimní s javorovým sirupem!

 

Nejčokoládovější brownies

Jak na to?

  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce šlehačky

 

Nejčokoládovější brownies

Do hrnce dejte cukr a javorový sirup a postupně zahřívejte. Až směs začne vařit, tak ji nechte bublat zhruba 5 minut, neustále ji míchejte. Jakmile začne houstnout, přidejte lžíci másla a nechte opět asi minutu povařit. Poté přidejte smetanu a na mírném ohni vařte ještě tak 5 minut. Karamel je hotový, jakmile začne být hustý a lepí se na lžičku. Opatrně ho ještě teplý nakapejte na upečené brownies, karamel rychle ztuhne a dodá brownies sladce podzimní příchuť.