Nejčokoládovější brownies

5,0 5
1

Nejčokoládovější brownies zdroj: biooo.cz

Čokoládové brownies patří mezi tradiční americké dezerty. Jsou tak dobré. Čokoládově se rozplývají na jazyku a chutnají jak pečená čokoláda. Původní recept vznikl někdy na konci 19. století a patří do něj nejen hromada čokolády, ale i pytel cukru a plná náruč másla. Jedině tak totiž získají brownies svoje čokoládové srdíčko. No ale zdravé to moc není, i když výhodou je, že většinou nedokážete najednou sníst víc než pár kousků. Tak moc čokoládové to je. Tak co, patříte mezi čokoholiky? A troufnete si na velkou porci čokolády s kakaem, ovesnými vločkami a kandovanými třešněmi?

Ingredience

  • 200 g čokolády
  • 200 g másla
  • 150 - 300 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • kandované třešně

 

Postup

  1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Do směsi přidejte cukr, kakao, ovesné vločky i mouku. Do pravých brownies patří opravdu hodně cukru, ale klidně můžete množství redukovat až na polovinu. A poté vmíchejte tři vejce. Úplně nakonec zamíchejte do těsta nakrájené kandované třešně. Připravte si malou pečicí formu, kterou vyložte pečicím papírem. Rovnoměrně rozprostřete těsto a dejte péct na 180 °C, stačí asi tak půl hodiny. Rozhodně to s pečením nepřehánějte, brownies jsou nejlepší, když jsou uvnitř vláčné a s trošku tekutým čokoládovým středem.
  2. Brownies můžete podávat jen tak samotné, se lžičkou smetany nebo se zmrzlinou. Jsou opravdu hutné, plné čokolády a rozhodně si nezkoušejte dávat víc než dva kousky. Tolik čokolády nesní na posezení snad nikdo. Taky je můžete ozvláštnit troškou polevy. Skvěle totiž chutnají i s trochou karamelu. Udělejte si ho tematicky podzimní s javorovým sirupem!

 

Nejčokoládovější brownies

Jak na to?

  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce šlehačky

 

Nejčokoládovější brownies

Do hrnce dejte cukr a javorový sirup a postupně zahřívejte. Až směs začne vařit, tak ji nechte bublat zhruba 5 minut, neustále ji míchejte. Jakmile začne houstnout, přidejte lžíci másla a nechte opět asi minutu povařit. Poté přidejte smetanu a na mírném ohni vařte ještě tak 5 minut. Karamel je hotový, jakmile začne být hustý a lepí se na lžičku. Opatrně ho ještě teplý nakapejte na upečené brownies, karamel rychle ztuhne a dodá brownies sladce podzimní příchuť.

Jak se vám článek líbil?