Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Dáme kaši?

Dáme kaši? Udělejte si ke snídani ovesnou kaši.
Hana Bartušková
5,0 5
1

Dáme kaši? zdroj: biooo.cz

Podzim začal. A po horkém létě si konečně můžeme dopřát pořádnou teplou snídani. Máte rádi ovesnou kaši? No jasně, že jo.

Ovesná kaše dobře chutná, dokáže zasytit na opravdu dlouhou dobu, na podzim zahřeje a můžete si ji udělat, jak jen budete chtít.

Přejít na sekci článku:

Proč a nač? Goji, cukr, melasa!

Proč a nač? Goji, cukr, melasa! zdroj: biooo.cz

Pokud snídáte pravidelně ovesnou kaši, tak o jejích výhodách určitě víte své. Ovesná kaše chutná skvěle, velmi dobře zasytí a zahřeje. Dodá vám energii až do oběda a navíc se snadno vaří. Je dobře stravitelná a navíc je zrovna teď tak nějak mega super cool. V létě chutnala nejvíc s čerstvým ovocem. Teď na podzim a v zimě ji zkuste sladkou a antioxidační.

Třtinový cukr má větší objem minerálů a vitaminů než obyčejný bílý cukr. Má také výraznější chuť s lehce karamelovými tóny. Kaši osladí, ale zdravěji, protože dodává tělu vitaminy a minerály.

Melasa je chuťově zvláštní a není úplně oblíbená. To především kvůli své výrazné chuti, která není úplně typicky líbivě sladká. Na druhou stranu má ale melasa méně kalorií než cukr nebo med, je plná vitaminů, minerálů, stopových prvků i nenasycených mastných kyselin. Díky tomu bude vaše kaše zdravější a nabídne vyváženou směs živin, tak nějak lepší než kdybyste si dali jenom kaši s cukrem nebo medem.

Goji neboli kustovnice čínská je tajemstvím dlouhověkosti. Obsahuje velké množství antioxidantů, které pomáhají tělu se bránit proti stárnutí. Goji také pozitivně ovlivňuje zažívání a působí proti stresu. Celkově posiluje organismus a prospívá našemu zdraví. Má velmi jemnou chuť, lehce pikantní.