Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Karbanátky na kokosovém oleji

Karbanátky na kokosovém oleji Udělejte si karbanátek.
Hana Bartušková
5,0 5
2

Karbanátky na kokosovém oleji zdroj: biooo.cz

Obyčejné karbanátky doma určitě děláte často. Však je to jedno z nejčastějších a nejoblíbenějších českých jídel. Je to rychlé a recept je hodně variabilní. Zdravé to sice moc není, pro vegetariány taky moc ne, ale takový správný karbanátek prostě chutná.

Pro změnu můžete karbanátek vyzkoušet s kokosovým olejem a chilli a navíc si můžete udělat i omáčkou k těstovinám. A z obyčejného karbanátku máte najednou masové kuličky v omáčce.

Přejít na sekci článku:

Obyčejné karbanátky s chilli

Obyčejné karbanátky s chilli zdroj: biooo.cz

Karbanátky nejspíš každý umí udělat. Třeba takto:

½ kila vepřového mletého masa

2 vejce

trošku mléka

dvě lžíce strouhanky

dvě lžíce hladké mouky

špetka soli

něco pepře

nadrobno nasekaná cibulka

Vše dejte do mísy a promíchejte, tvarujte malé kuličky a dejte je smažit na pánev do zlatova. A v tuto chvíli přijde zlepšovák, který překvapí novou chutí. Na smažení použijte ochucený kokosový olej s chilli. Ten dodá jemně štiplavou chuť, která ale není vůbec přehnaná. Jen tak jemně dochucuje maso maličko pálivým chilli. Karbanátky můžete podávat s bramborem a zeleninovým salátem. A nebo je zkuste zapéct se zeleninou a rajčatovou omáčkou.