Karbanátky na kokosovém oleji

5,0 5
1

Karbanátky na kokosovém olejizdroj: biooo.cz

Obyčejné karbanátky doma určitě děláte často. Však je to jedno z nejčastějších a nejoblíbenějších českých jídel. Je to rychlé a recept je hodně variabilní. Zdravé to sice moc není, pro vegetariány taky moc ne, ale takový správný karbanátek prostě chutná.

Pro změnu můžete karbanátek vyzkoušet s kokosovým olejem a chilli a navíc si můžete udělat i omáčkou k těstovinám. A z obyčejného karbanátku máte najednou masové kuličky v omáčce.

Přejít na sekci článku:

Obyčejné karbanátky s chilli

Karbanátky nejspíš každý umí udělat. Třeba takto:

Obyčejné karbanátky s chillizdroj: biooo.cz

½ kila vepřového mletého masa

2 vejce

trošku mléka

dvě lžíce strouhanky

dvě lžíce hladké mouky

špetka soli

něco pepře

nadrobno nasekaná cibulka

Vše dejte do mísy a promíchejte, tvarujte malé kuličky a dejte je smažit na pánev do zlatova. A v tuto chvíli přijde zlepšovák, který překvapí novou chutí. Na smažení použijte ochucený kokosový olej s chilli. Ten dodá jemně štiplavou chuť, která ale není vůbec přehnaná. Jen tak jemně dochucuje maso maličko pálivým chilli. Karbanátky můžete podávat s bramborem a zeleninovým salátem. A nebo je zkuste zapéct se zeleninou a rajčatovou omáčkou.