Medová chilli křidýlka

Medová chilli křidýlkazdroj: biooo.cz

Kokosový olej máme asociovaný se všemi těmi zázraky... s těmi, co to umí ve vlasech, s těmi, jak krásně voní, když si ho roztíráte po těle, s těmi, že sice ucpává póry, ale také skvěle odličuje. No jo, ale víte o tom, že s kokosovým olejem můžete i vařit? Na tom obyčejném si klidně udělejte palačinky. A ten ochucený si dejte k masu.

Přejít na sekci článku:

Kokosový olej s chilli

Kokosový olej s chillizdroj: biooo.cz

Kokosový olej můžete na vaření použít i jen tak obyčejný. Jídlu dodá jemně exotickou kokosovou příchuť a navíc při vaření a smažení docela výrazně voní po kokosu. No a jestli kokos nemáte rádi, tak zkuste novinku v našem sortimentu: kokosový olej určený přímo na vaření a pečení. Ten můžete vyzkoušet buďto jenom čistý, který je ovšem bez vůně. Nebo zkuste variantu s chilli, s česnekem nebo s provensálskými bylinkami.

Kokosový olej s chilli

Příchuť s chilli je skvělá pro úpravu masa. Chuť oleje je jemně pikantní po chilli, a pokud máte rádi trošku štiplavější, tak varianta chilli je ta pravá. Konzistence oleje je klasická jako kokosový olej, je tuhá, jde snadno nabírat a při teplotě kolem 30 °C se rozpouští. Díky tomu se olej velmi dobře dávkuje a nabírá obyčejnou lžičkou, jen během tropického léta mění konzistenci na tekutou. Pokud chcete mít olej spíše tužší konzistence, tak ho skladujte v ledničce.