Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Ovesné sušenky z arašídového másla

Ovesné sušenky z arašídového másla Upečte si sušenky bez cukru, bez mouky a bez vajíček.
Hana Bartušková
4,2 5
5

Ovesné sušenky z arašídového másla zdroj: biooo.cz

Máte rádi arašídové máslo? Nebo mandlové máslo? Nebo jiné oříškové máslo? Prostě oříšky byste měli mít rádi, jinak si dneska až tak nepochutnáte.

Trošku oříškového másla, trošku vloček, 10 minut v troubě a dobrota je hotová. A jako bonus je to všechno bez cukru, bez mouky, bez vajíček, a když budete improvizovat, tak i bez živočišných složek.

Přejít na sekci článku:

Budete potřebovat

Budete potřebovat zdroj: biooo.cz

1 hrnek mletých mandlí

1 lžička skořice

½ lžičky jedlé sody

2 lžíce rostlinného oleje (kokosový)

3 lžíce arašídového másla

3 lžíce medu

troška vanilkového aroma

1 hrnek ovesných vloček

Pokud jste vegan, tak med můžete vyměnit za jakýkoliv rostlinný sirup, třeba javorový nebo agáve sirup. Arašídové máslo zase velmi dobře nahradí jakékoliv jiné oříškové máslo, záleží jen na vás, které vám nejvíc chutná a jaké máte doma.

Sušenky opravdu nepotřebují ani špetku cukru, bez něj si navíc zachovávají autentickou chuť ovesných vloček s oříšky. A sušenky si můžete vždycky nějak vylepšit. Třeba kousky čokolády nebo sušeným ovocem. Do ovesných vloček se stejně tak dobře hodí i trošku oříšků, třeba tématicky arašídy a mandle. Nebo strouhaný kokos. Fantazii se v tomto meze nekladou.