Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Všechno nej v dortu

Všechno nej v dortu Čokoládový dort s oříšky a jahodami.
Hana Bartušková
5,0 5
2

Všechno nej v dortu zdroj: biooo.cz

Čokoláda, oříšky, jahody, šlehačka. A není toho trošku moc? Trošku moc dobrého? Dobrého není nikdy dost. A tak do toho dejme tu nejfajnovější čokoládu, nejjemněji mleté oříšky, dobroučké mascarpone, první jarní jahody, karamelový kokosový cukr a sladkou šlehačku. Protřepejte, nemíchejte a servírujte. Třeba jako narozeninový dost pro jarního oslavence. A nebo jen tak, až najdete první zralé jahody.

Oříškový dort s čokoládou

Oříškový dort s čokoládou zdroj: biooo.cz

  • 125 g čokolády
  • 125 g másla
  • 2 vejce
  • 50 ml smetany
  • 6 lžic cukru (kokosový, muscovado)
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g mletých oříšků
  • lžička kakaa
  • lžička prášku do pečiva

Dejte rozpustit čokoládu a máslo. Mezitím utřete žloutky s cukrem, já jsem použila tři lžíce kokosového, tři tmavého muscovado. Přidejte smetanu a šlehejte. Rozpuštěnou čokoládu s máslem nechte vychladnout a přidejte ji do žloutkové pěny, opět našlehejte. V misce smíchejte mleté oříšky, mouku, lžičku prášku do pečiva a lžičku kakaa. Moučnou směs po lžicích zašlehejte do čokoládového těsta. Úplně nakonec ušlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně ho zamíchejte do těsta. Dejte péct ve vymazané a moukou vysypané formě na 160 °C zhruba na 30 – 45 minut podle toho, jak hlubokou máte formu.

  • 100 g másla
  • 4 lžíce cukru
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml šlehačky
  • čerstvé jahody

Ušlehejte máslo s cukrem do máslového krému, přidejte mascarpone i šlehačku a vše vyšlehejte do lehkého nadýchaného krému. Upečený korpus rozkrojte na tři části, mezi vrstvy těsta pak vrstvěte krém s nakrájenými jahodami. Poskládaný dort pomažte kolem dokola krémem a ozdobte jahodami. A dobrou chuť!

Související produkt
Hořká čokoláda 88 % kakaa 30 g
Dolfin / 53 Kč
Hořká čokoláda s minimálně 88 % afrického kakaa má jemnou kakaovou chuť. Malá tabulka je navíc jako stvořená pro odpolední malé mlsání.
Detail produktu