Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
<
Prohlížíte si články kategorie Pro zdraví obsahující štítek: Zdravé potraviny
5 tipů na využití rakytníku

5 tipů na využití rakytníku

Podzim se neúprosně blíží a s ním i jeho radostnější část – sklizeň (nejen) rakytníku. Proto je dobré si zopakovat, co rakytník obsahuje a na co vše je vhodný. Rakytník je vysoce odolný keř, který plodí jasně červené plody, jež jsou plné...
Borůvky

Borůvky

Sezona borůvek už se pomalu blíží ke konci. Sbírali jste? Zamrazili jste, nasušili, zavařili nebo jakoukoliv jinou metodou si udělali zásoby borůvek na zimu? Zásoba borůvek ve spižírně se totiž v zimě opravdu hodí. Borůvky spolu s dalším...
Proč jíst luštěniny?

Proč jíst luštěniny?

Čočka, fazole, hrách, sója a mnoho dalších druhů luštěnin mají něco společného - jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Pokud je zkombinujeme s vhodnými obilninami, získáme touto kombinací spektrum aminokyselin na úrovni živočišných...
Zdravotní benefity grepu

Zdravotní benefity grepu

Grepy můžete milovat nebo nenávidět, nic mezi tím. Ti, kteří jim dosud nepřišli na chuť, možná změní svůj postoj, když zjistí, jaké zdravotní benefity se v nich ukrývají. Pojďme se na ně spolu podívat v tomto článku. Sklenice čerstvě vym...
Rajčata

Rajčata

Na zahradách se to už hojně červená rajčaty a s nimi přicházejí i klasické rajčatové speciality, jako je vychlazený rajčatový salát, studená polévka gazpacho nebo česká klasika – rajská omáčka nebo polévka. A děláte si svůj domácí kečup?...
Jak připravit to nejlepší smoothie

Jak připravit to nejlepší smoothie

Smoothie je v poslední době trend, který jde napříč snad všemi výživovými trendy. Zařazují jej do svého jídelníčku nejen lidé, kteří se stravují raw, ale také vegani a vegetariáni, lidé vyznávající fitness, paleo nadšenci a prostě všichn...
Restart čichu a chuti

Restart čichu a chuti

Jedním z argumentů, které slýcháme ohledně přírodní kosmetiky, je ten, že „správně nevoní“. Co je a není správně? Pokud myslíme, že „správná vůně“ spočívá v tom, že když vstoupíme do tramvaje, náš parfém omráčí všechny cestující ve voze,...
Jak na veganskou zmrzlinu?

Jak na veganskou zmrzlinu?

Veganskou kosmetiku jsme už probrali horem dolem. Taky jsme už „pekli“ veganský dort. Co ale taková zmrzlina? Je léto a zmrzlina se doma prostě neztratí. Tu domácí už jsme zkusili třeba s matcha čajem nebo s jahodami. Ale jak na vegansko...
Sušenky s arganovým olejem

Sušenky s arganovým olejem

Arganový olej určitě všichni znáte. Je skvělý na vrásky, je skvělý na vlasy, regeneruje, zjemňuje a vyživuje. Není komedogenní a je vhodný pro všechny typy pleti, především pro náročnou a stárnoucí. Ale co takhle takový arganový olej na ...
Kokosová bomba v muffinu

Kokosová bomba v muffinu

Co se stane, když smícháte kokosový olej, kokosový cukr, kokosovou mouku a kokosové lupínky? No přece potěšíte každého milovníka kokosu! Ale zase abychom se až tak nedivili, ono i ti, kteří kokos až tak nemusí, si pochutnají. Chuť totiž ...
Kdo by neměl rád arašídové máslo?

Kdo by neměl rád arašídové máslo?

Tak co takto si z něho upéct třenou buchtu. S máslem, kokosovým cukrem, arašídovým máslem. A s kvalitním kakaem. Třená máslová buchta patří k takovým klasikám, co už pekly naše babičky. Třená bábovka každou neděli po obědě k babičce pros...
Proč si udělat domácí zmrzlinu?

Proč si udělat domácí zmrzlinu?

Taky jste si všimli toho, jak trendem posledních let je nahrazovat smetanu ve zmrzlině rostlinným tukem? Protože je to tak levnější a výrobcům to prostě vyhovuje. Nám konzumentům to ovšem už vyhovuje trošku méně, protože zmrzlina tak ztr...
Vaření s éterickými oleji

Vaření s éterickými oleji

Většina z nás si éterické oleje spojuje s aromaterapií. Klasicky je používá do aromalampy na provonění domácnosti, někdo je přidává i do koupele pro relaxaci či osvěžení, do rostlinného tělového oleje pro jejich účinky i na provonění pok...
Pečeme z kakaového másla: muffiny

Pečeme z kakaového másla: muffiny

Kakaové máslo vzniká drcením nepražených celých kakaových bobů. Lisováním se získává tekutina, která později při pokojové teplotě tuhne. To je právě kakaové máslo. Z vylisované drti se poté mele tmavý kakaový prášek. Kakaové boby můžou o...

Štítky pro „Pro zdraví“: