Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Dáme kaši?

Dáme kaši? Udělejte si ke snídani ovesnou kaši.
Hana Bartušková
5,0 5
1

Přejít na sekci článku:

Cukr trošku jinak

Cukr trošku jinak zdroj: biooo.cz

Kaši si osladím o trošku víc... Pokud se snažíte žít zdravě, tak možná raději nesladíte. A raději si na kaši dáte med, javorový sirup nebo nějaké jiné zdravější přírodní sladidlo. Ale cukru se určitě nevzdávejte a vyzkoušejte ten třtinový. Je zdravější než obyčejný bílý, má lepší chuť a navíc s melasou vás možná i překvapí.

1 lžíce třtinového cukru

1 lžíce melasy

2 hrsti sušené goji

Lžíci třtinového cukru smíchejte s goji plody. Cukr použijte co nejtmavší, získáte tak nejvíc chuti. Přidejte lžíci melasy. Melasu dávkujte možná trošku opatrně, přeci jen je její chuť hodně nezvyklá a výrazná. Vše pořádně promíchejte, nejde to úplně snadno, směs spíš třete lžící. Podobně jako když chcete utřít máslo s cukrem do krému. Melasa je hodně lepivá, připomíná až přehnaně tmavý med. Ale celá směs jde během pár minut smíchat do kompaktní lehce lepivé podoby.

Cukr trošku jinak

Na kaši dávkujte podle chuti, směs můžete skladovat v ledničce bez problémů i několik dnů až týdnů. Chuť můžete také upravit podle preferencí, melasa dodává lehce zakouřenou karamelovou příchuť a cukr osladí.