Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Ovesné sušenky z arašídového másla

Ovesné sušenky z arašídového másla Upečte si sušenky bez cukru, bez mouky a bez vajíček.
Hana Bartušková
4,2 5
5

Přejít na sekci článku:

Jak na to a budete se olizovat

Jak na to a budete se olizovat zdroj: biooo.cz

Do mísy dejte dvě lžíce kokosového oleje. Olízejte lžíci.

Přidejte tři lžíce arašídového másla. Olízejte lžíci.

Jednu lžíci arašídového másla si dejte jen tak. Mňam.

Přidejte tři lžíce medu. Olízejte lžíci.

Přidejte trošku vanilkového aroma. Tak půl lžičky. Tu neolizujte, vanilkové aroma je hořké.

Vše pořádně promíchejte elektrickým šlehačem.

Po chvilce ochutnejte a ještě chvilku míchejte.

V další míse si připravte vločkovou směs.

Nejdříve hrnek mletých mandlí. A lžičku mletých mandlí snězte.

Přidejte hrnek vloček, lžíci skořice a jedlou sodu.

Směs pořádně promíchejte.

A po částech ji elektrickým šlehačem vpracujte do medovo-arašídové části.

Konzistence je taková na pohled drobivá, ale pokud to vše ještě propracujete rukou, dostanete kompaktní hmotu. Trošku mastnou jako kokosový olej, trošku mazlavou jako med. A hrubou jako ovesné vločky. Tvarujte kuličky na plechu, dávejte je dostatečně daleko od sebe, protože se ještě roztečou. Dejte péct na 180 °C na asi 10 minut.

Po vytažení z trouby si spalte prsty a jazyk a honem jednu ze sušenek ochutnejte. Tak dobré jsou, že se neudržíte. Ale dávejte pozor, ještě teplé sušenky jsou hodně křehké a budou se rozpadat. Nechte je vychladnout a teprve poté naskládejte na talíř. No a jestli vám zbudou až do rána, tak skvěle chutnají jak s teplým čajem nebo kávou, tak i s jogurtem a banánem jako rychlá snídaně.