Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Pro každé puerh ráno

Pro každé puerh ráno Puerh potěší svou chutí a vůní příznivce čaje i kávy a navíc je zdravý.
Hana Bartušková
5,0 5
3

Pro každé puerh ráno zdroj: biooo.cz

Nevím, jestli patříte mezi čajaře nebo kafaře. A ono na tom snad ani tak nezáleží. Protože puerh bychom měli vyzkoušet všichni. Takže jak to s ním vlastně je?

Puerh pro kafaře! Kafe je super, probere, navíc zahřeje, občas si ho dáváme jenom na chuť a občas ho opravdu potřebujeme. Protože taková troška kofeinu dokáže nejen potěšit chuťové buňky, ale opravdu dodá energii, bystří mysl, probudí nás a vůbec… je to takový pěkný rituál každý den ráno. Ale zase na druhou stranu není kafe úplně zdravým nápojem. Má negativní vliv na srdce a není vhodný ani pro zažívací ústrojí.

Že vám kafe prostě chutná a vzdát se ho nechcete? Zkuste si jeho koncentrovanou podobu a dejte si dvě silná presa ráno na lačno. Srdce se vám během chvilky zblázní, vytluče zběsilý symfonický pochod do hrudního koše a nejspíš se vám udělá i tak nějak špatně od žaludku.

To takový puerh dokáže to samé co ranní káva a navíc je mnohem zdravější. Chutná jinak, ale je to dostatečně silná chuť, takže i milovník kávy si přijde na své. Navíc si ho můžete stejně jako kávu dochutit. Já vím, tohle už vám určitě někdo sliboval, někdo, kdo tvrdil, že ranní káva není třeba, že stačí prostě silný černý čaj, třeba takový ranní Pickwick, pěkně s mlíkem a cukrem, a že prostě rozdíl nepoznáte. Ale poznáte, neříkám, že černý čaj je nějak špatný, ale puerh je lepší. Má hodně výraznou chuť stejně jako káva, není příliš hořký, ale nabízí velmi plnou zemitou chuť. A když si na ni zvyknete, tak možná i tu kávu nahradí.

Pro každé puerh ráno

Puerh pro čajíčkáře! Si teď asi říkáte, že v čaji už jedete. Máte to všechno v malíčku, od černých, přes zelené až bylinkové nebo ovocné specialitky. No ale přiznejme si, bylinky nejsou úplně to nejenergičtější pošušňání po ránu, černý čaj se omrzí a zelený čaj pro mě osobně tedy není příliš ranní pití. Ráno je totiž mnohem lepší sáhnout po bílém nebo puerh čaji. Alespoň tak to vidím já.

Hlavní výhodou puerhu je jeho chuť. Tohle fakt není slabý čajíček pro roztřesené bázlivé povahy. Tohle je energická trošku vznětlivá ale také vytrvalá příchuť. Zemitá, usazená, rozvážná a originální. Ani sladit ho nemusíte, puerh si stačí sám o sobě. Nebo tomu dodejte grády s mlékem a třtinovým cukrem.

Pokud jste se rozhodli vyzkoušet puerh od Numi, směle do toho. Na výběr máme čistý nebo s čokoládou. To kdybyste náhodou měli chuť na sladké, tak čokoláda v čaji to prostě jistí! Ráno i po celý den. Čokoládová varianta je jemnější, je to asi takový rozdíl jako mezi espresem a cappuccinem se skořicí. Prostě espreso je koncentrovaná bomba, zatímco cappuccino ja na chuť. Stejně tak čistý silný puerh možná trošku odrovná chuťové buňky, zato ten s tou čokoládou nechá vyniknout sladkému kakau. Tak záleží… jak to chcete?

BIOOO bonus: Možná je to jenom pověra, možná byste stejně museli vypít bůhví kolik šálků čaje za den, ale i tak. Víte o tom, že puerh čaj výrazně zrychluje spalování tuků, zrychluje metabolismus a přispívá ke ztrátě tělesné hmotnosti? Říká se to. A víte, kolik kaloriií najdete v ranním latéčku? Klidně i dvě stovky, a když k tomu přidáte nějakou tu příchuť a sirup, tak možná ještě víc. Vyberte si!