Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

LYRA - prvotřídní ručně vyráběná čokoláda ze Slovenska

Čokolády a jiné produkty od Lyra zdroj: Lyra

LYRA je slovenská značka prestižní čokolády. Jak jí jednou ochutnáte, rozehraje ve vás doslova lyrickou báseň o vášni k čokoládě, která se bez přehánění pyšní prvotřídní kvalitou jejímž puncem je ocenění na mezinárodní gastronomické soutěži GREAT TASTE v roce 2014 a 2015 v Londýně. 

Čokoládovnu založil v roce 2008 ten nejpovolanější - Master chef chocolatier Karol Stýblo. Seznamte se s jeho dílem. Ochutnejte delikátní, opravdovou čokoládu s příběhem, která váš požitek z mlsání nejpopulárnější sladkosti na světě povznese o několik levelů výš a rozezvučí struny vaší duše.

O značce

Ačkoliv svou vášeň pro čokoládu rozvíjeli s absolutním zápalem a vášní, až při návštěvě Jižní Ameriky odhalili její pravou podstatu, kdy v pralesích a na rodinných farmách sledovali obsypané stromy kakaovníku od postupného obrůstání květy až po zrod kakaových plodů, jejich sběr a další zpracování.

V čele s úžasným čokolatiérem a vlastními recepturami (z pečlivě vybraných surovin v místě jejich původu) pracují tak, aby vzniklé produkty udělaly z čokolády Lyra opravdický požitkářský klenot posvěcený nejen medailemi ze soutěží, ale především nadšením svých zákazníků. 

Neodolatelná chuť pravé čokolády

Kakaové boby používané k výrobě čokolády Lyra

Čokoláda Lyra je bez jakékoli nadsázky zhmotněním opravdového luxusu a pohlazením smyslů. Její harmonie chutí sestávají jen z těch nejlepších přírodních surovin: kakaa z kakaovníku criollo a trinitarion FINO DE AROMA, což je jen asi 6 % celkové produkce kakaa (z plantáží v různých oblastech Kolumbie), třtinového cukru, přírodní vanilky, lyofilizovaného ovoce, cukrových květových lupínků, kalifornských mandlí, skořice za Srí Lanky, třešně Morello a dalších.

Všechno bez přídavku chemických nebo aromatických látek!

Díky poctivé ruční výrobě je čokoláda sametově jemná, její intenzivní chuť a neodolatelná vůně se vám rozplynou na jazyku jako nadýchaný obláček. 

Čokoláda s hodnotami:

  • Ruční výroba

  • Čerstvé suroviny

  • Transparentní výroba

  • Top kvalita

  • Nulové příměsi syntetických látek

  • Ingredience přímo od farmářů

  • Kakaové boby nejvyšší kvality

  • Částečná BIO produkce

  • Sociální systém na podporu farmářů

  • Podpora znevýhodněných děti

Kakaové body již pražené používané k výrobě čokolády Lyra

Úspěchy a ocenění:

  • 2014 – Great Taste Awards 2014 za LYRA MANDALA

  • 2014 – Karol Stýblo získal titul Fino de aroma Masterchef chocolatier jako jeden ze čtyř čokolatérů s tímto oceněním na světě

  • 2015 – Great Taste Awards 2015 za Absolut Hazelnuts a Absolut Almonds

  • 2016 – vítězství slovenského kola sustainable and solidarity economy – finalista 2017 celoevropského kola

  • 2017 – získání certifikace bezpečnosti a kvality potravin BRC

  • 2017– obal roku - dárková kazeta

  • 2017– ocenění Silver International chocolate award za Absolut Caramel a Absolut Physalis

  • 2017– ocenění - Great Taste - Absolut Bean Milk

  • 2018 – 10. výročí vzniku čokolády LYRA

  • 2018 – WORLD STAR WINNER - cena za design

  • 2018 – INTERNATIONAL CHOCOLATE AWARDS - GOLD: Trapiche

  • 2018 – INTERNATIONAL CHOCOLATE AWARDS - SILVER: Trapiche

  • 2018 – INTERNATIONAL CHOCOLATE AWARDS - BRONZE: Coffee

Ochutnali jsme za vás 70% hořkou čokoládu VEGAN DARK

70% hořká čokoláda Vegan Dark od Lyra

Jakožto milovnice čokolády jsem jich za život ochutnala už opravdu hodně. Hořkou, mléčnou, bílou, všechny možné příchutě. Ale hořká čokoláda LYRA mě opravdu překvapila!

Ačkoliv jde o 70% hořkou čokoládu, která ještě v názvu nese slovo DARK, je jemně nasládlá, což hezky vyvážilo její hořkost. Samozřejmě, že jsem jí zblajzla téměř na posezení a pak si jen s chutí olízla pusu.

Navíc je veganská, takže se z její báječné chuťové kompozice mohou těšit opravdu všichni.

Tabulka při lámání krásně křupala, což pro mě byl prvotní znak kvalitní čokolády stejně jako to, že v ruce ihned nezačala tát a když jsem k ní přivoněla, mé čichové buňky prostoupila slastná kakaová vůně.

Hořká čokoláda (s minimem kakaa v sušině 70 %) obsahuje spoustu antioxidantů a minerálních látek, které mají blahodárný vliv na pokožku. Ne nadarmo spadá do anti-age potravin.