Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Je to tady! Vaříme s BiOOO!

zdroj: Shutterstock

Možná jste už stihli zaregistrovat, že náš BiOOO sortiment se neskládá pouze z přírodní kosmetiky. Ano, kromě kosmetiky, čisticích přípravků do domácnosti i třeba dětského sortimentu máme totiž i zdravé potraviny. No a spousta z Vás se nás ptala na to, co si z nich můžete doma připravit. Tak jsme se rozhodli, že se na některé tipy společně podíváme a budeme s Vámi sdílet inspiraci na to, co zdravého a vyváženého si můžete uvařit!

Rychlá, leč plnohodnotná snídaně

Každý to známe. Rána bývají často hektická a i když jsme si říkali, že dneska si v klidu vychutnáme plnohodnotnou snídani v podobě výtečných míchaných vajíček, zbývá nám na snídani sotva pár minut. Ale i v takové situaci existují řešení, jak se vyváženě najíst a ještě k tomu bez přípravy. Pro chvíle rychlé snídaně bychom Vám totiž doporučili nějaké z našich nadupaných cereálií, kterých máme opravdu velký výběr. Takže ať už jste milovníci ořechů, exotického sušeného ovoce, čokolády nebo třeba slaného karamelu, u nás si určitě přijdete na své. Müssli směsi jsou totiž vyvážené, obsahují vlákninu i spoustu dalších blahodárných složek v závislosti na tom, pro jakou směs se konkrétně rozhodnete. No a s čím si tuhle dobrotu dáte už je jenom na Vás. Pokud chcete klasickou a trochu lehčí variantu, můžete sáhnout klasicky po mléku - ať už kravském nebo nějakém rostlinném. Pokud naopak chcete, aby Vás snídaně zasytila na co nejdelší dobu, můžete do ní přidat jogurt. Za nás se skvěle osvědčil řecký, ale určitě můžete vyzkoušet i jakoukoliv jinou alternativu, živočišnou či rostlinnou.

Těstoviny z čočky? A je to vůbec dobré?

Možná Vás trochu odrazuje, že se o těstovinách, pečivu a celkově o výrobcích z pšeničné mouky říká, že jsou příliš kalorické a ne tolik zdraví prospěšné. Na tom trochu pravdy bude, nicméně v současné době už jsme se posunuli natolik, že těstoviny umíme vyrábět i z jiných druhů mouky, než je klasická pšeničná. Takže pro tento recept jsme si zvolili těstoviny z červené čočky. Nelekejte se ale. Na chuti těstovin skoro nepoznáte, že jsou vyrobené z čočky a navíc kalorická hodnota takových těstovin je až o polovinu nižší než u těch klasických. Navíc konkrétně těstoviny z červené čočky jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny a podporují zdraví Vašeho trávicího traktu.

Na dnešní rychlý recept tedy budeme potřebovat:

Postup je pak velmi jednoduchý. Nejprve si cukety oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a dáme do pánve spolu s troškou oleje. Po chvilce přidáme prolisovaný česnek. Během toho, co se nám cuketa s česnekem pomalu restuje a začíná měknout tak si nakrájíme na menší kousky sušená rajčata a sušené švestky. Do pánve je pak budeme přidávat v pořadí - nejdříve rajčata a až na konec švestky. No a to je vlastně celé. Jídlo není potřeba ani nijak dochucovat, protože sušená rajčata jsou slaná dost a chutí je v této směsi díky všem ingrediencím také dost. Takže už zbývá jen uvařit těstoviny, všechno společně naservírovat a případně na vrch nastrouhat trochu sýra. Dobrou chuť!

Je libo jarní salátek?

Možná jste také zaregistrovali nedávný trend klíčků. No a také jste možná přemýšleli nad tím, co s nimi, když Vám opravdu vyklíčí. Lidé se často ptají, jak mají klíčky do jídla zapracovat a co je na nich vlastně tak zajímavého. No, odpověď, že klíčky se dají jíst s kde čím Vás asi moc nepotěší, takže se společně podíváme, jak si s nimi ozvláštnit třeba takový jarní salátek.

Co budeme potřebovat:

  • polníček 1 balení
  • cherry rajčátka  1 hrst
  • ředkvičky (množství podle chuti)
  • šunka
  • žampiony (6 kusů)
  • lžička kmínu
  • mungo klíčky 1 hrst
  • balkánský 50g
  • 2 vařená vejce
  • zálivka: třtinový cukr 2 lžíce, jablečný ocet 2 lžíce, olivový olej 2 lžíce, sůl, pepř

Začneme tím, že si na malé kousky nakrájíme šunku a žampiony, které následně osmahneme na pánvi spolu s kmínem. Zároveň si cherry rajčátka nakrájíme na půlky až čtvrtky a ředkvičky na plátky. Uvaříme si vejce natvrdo a smícháme všechny ingredience na dresing. Když máme vše připraveno, stačí už jen naskládat do misky. Většinou se začíná "zelení", takže v našem případě polníčkem. Dále dáváme rajčátka, ředkvičky, naší směs z pánve. Na vrch poklademe naše mungo klíčky a celou nádheru zalijeme připravenou zálivkou. No a svěží jarní splátek je na světě!