Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny

Jde to i bez masa aneb nejoblíbenější rostlinné alternativy

Vegetariánská i veganská strava získává stále více příznivců díky rostoucímu povědomí o etických, ekologických a zdravotních důvodech. Pro ty, kteří se rozhodli vyškrtnout ze svého jídelníčku maso, existuje široká škála alternativ, které ma...

Vyzkoušejte zdravější a kvalitnější alternativy klasické bílé mouky!

Pšeničná mouka je základem mnoha tradičních pokrmů, ale může být pro některé lidi problematická kvůli alergiím, intoleranci nebo prostě kvůli snaze o zdravější stravovací návyky. Naštěstí existuje mnoho alternativ, které mohou být vynikajíc...

Jak na výživu podle krevních skupin? Aneb co dělá dobře skupině AB

Nejmladší. Nejvzácnější. Podle mnohých i nejzajímavější. To je krevní skupina AB. Jako její nositel můžete směle konzumovat maso, zajídat ho zeleninou a ke snídani si dávat ovesnou kaši s borůvkami. Možnosti jsou však samozřejmě širší.

Máte krevní skupinu B? Tyto potraviny vám udělají dobře!

Maso. Mléčné výrobky. Rýže. Brambory. Zelenina... Vítejte v ráji. Krevní skupina B je zrozená z nomádů a sedí jí jak živočišná, tak rostlinná strava – a omezení je vskutku málo.Krevní skupina B je vlastní tvořivým a talentovaným l...

Rostlinný protein? Alternativa nejen pro vegany!

Pokud ve stravě nepřijímáte dost bílkovin, můžete jejich deficit dohnat pomocí rostlinných proteinů. Ty jsou univerzální a dají se použít jak do polévek či salátů, tak i do sladkých kaší nebo smoothies. Dostatek bílkovin potřebujeme nejen k...

Stravujte se jako prababičky. Preferujte sezónní potraviny!

Navraťte se k přirozenosti a objevte sezónní potraviny. Vaše tělo získá přesně ty živiny, co potřebuje, báječně si pochutnáte, uděláte něco pro planetu a možná i ulevíte peněžence.Vzpomínáte na ten slastný pocit, když jste si v dě...

Jaro: Jak se stravovat sezónně

Na jaké sezónní potraviny se můžete těšit od dubna až do června? Jak zatočit s jarní únavou? Ponořte se do tajů přirozeného stravování podle toho, co zrovna roste. Zatímco totiž v zimě máte přirozenou chuť na potraviny, které zahř...

Alfa a omega našeho zdraví? Mastné kyseliny!

Srdce, mozek, cholesterol, krevní cukr, hypertenze, diabetes mellitus II., alergie, degenerace sítnice, vznik rakovinného bujení… Tohle všechno dokáže ovlivnit jediná ingredience – vyvážená kombinace nenasycených mastných kyselin omega 3, 6...

Proč se nechat zlákat ořechovým máslem?

Ořechy jsou skvělou volbou pro zimní období, protože jsou bohaté na živiny, které nám pomáhají udržet si zdraví a vyrovnanost během chladnějších měsíců. Podívejme se na několik hlavních důvodů, proč bychom měli jíst ořechy hlavně v zimě. Ve...

Poznejte alternativy k bílému cukru

Rafinovaný cukr. Přírodní sladidla. Sladidla pro diabetiky... Zorientujte se v nabídce sladidel a vyberte to nejvhodnější. Nebo je lepší nesladit vůbec? Věděli jste, že cukr může odstartovat mnohé civilizační nemoci, cukrovkou poč...

Jaké jídlo si dopřát v zimě?

Chcete si zajistit pevné zdraví, dobré trávení a životní vitalitu? Naslouchejte svému tělu, které se nyní připravuje na zimní období. Tak, jako to dělá tradiční čínská medicína a tak, jako to dělaly naše babičky.

Proč jíme novoroční čočku?

Kdo by si nechtěl na následující rok zajistit hojnost? Všechno zdražuje, tak co si pár penízků vykouzlit? Čím? No přeci novoroční čočkou. Tvarem připomíná peníze. A podle pověry nám je má v dalším roce zaopatřit. A tak si na ní 1. ledna poc...

Štítky pro „Zdravé potraviny“: