Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny obsahující štítek: Zdravé potraviny

Malý zázrak zvaný dýňová semínka!

Nedávno jsme se podívali na to, co dělat za dobroty s dýněmi jako takovými. Dnes se ale zaměříme na to, jak prospěšné nám mohou být ta malá dýňová semínka, která při přípravě dýně často vyhazujeme. Dýňová semínka jsou sice malým, ale velmi ...

Je libo sušeného červíka nebo praženou kobylku?

Asi každý jsme o vcelku novém trendu pojídání hmyzu slyšeli, ale kolik z nás ho opravdu vyzkoušelo? Je asi jasné, že úplně přirozené to pro naši západní civilizaci není, ale to neznamená, že to musí být nutně špatné. My totiž z vlastní zkuš...

Čas zavařování je tady!

Podzim už udeřil naplno a s ním je spojená spousta věcí. Jednak se musíme náležitě oblékat, protože venkovní teploty už mívají jednociferné hodnoty, ale také to znamená, že musíme nějak naložit s podzimní úrodou na našich zahradách.  M...

Je čokoláda opravdu tak nezdravá?

Když si člověk představí takové to večerní mlsání, často jde buď o nezdravé brambůrky a jiné slané pochutiny, nebo naopak o něco sladkého na obalení nervů po náročném dni. V tom případě lidé nejčastěji sahají po oblíbené čokoládě. Dnešní ot...

Jde to i bez masa aneb nejoblíbenější rostlinné alternativy

Vegetariánská i veganská strava získává stále více příznivců díky rostoucímu povědomí o etických, ekologických a zdravotních důvodech. Pro ty, kteří se rozhodli vyškrtnout ze svého jídelníčku maso, existuje široká škála alternativ, které ma...

Vyzkoušejte zdravější a kvalitnější alternativy klasické bílé mouky!

Pšeničná mouka je základem mnoha tradičních pokrmů, ale může být pro některé lidi problematická kvůli alergiím, intoleranci nebo prostě kvůli snaze o zdravější stravovací návyky. Naštěstí existuje mnoho alternativ, které mohou být vynikajíc...

Rostlinný protein? Alternativa nejen pro vegany!

Pokud ve stravě nepřijímáte dost bílkovin, můžete jejich deficit dohnat pomocí rostlinných proteinů. Ty jsou univerzální a dají se použít jak do polévek či salátů, tak i do sladkých kaší nebo smoothies. Dostatek bílkovin potřebujeme nejen k...

Jaro: Jak se stravovat sezónně

Na jaké sezónní potraviny se můžete těšit od dubna až do června? Jak zatočit s jarní únavou? Ponořte se do tajů přirozeného stravování podle toho, co zrovna roste. Zatímco totiž v zimě máte přirozenou chuť na potraviny, které zahř...

Proč se nechat zlákat ořechovým máslem?

Ořechy jsou skvělou volbou pro zimní období, protože jsou bohaté na živiny, které nám pomáhají udržet si zdraví a vyrovnanost během chladnějších měsíců. Podívejme se na několik hlavních důvodů, proč bychom měli jíst ořechy hlavně v zimě. Ve...

Poznejte alternativy k bílému cukru

Rafinovaný cukr. Přírodní sladidla. Sladidla pro diabetiky... Zorientujte se v nabídce sladidel a vyberte to nejvhodnější. Nebo je lepší nesladit vůbec? Věděli jste, že cukr může odstartovat mnohé civilizační nemoci, cukrovkou poč...

Jaké jídlo si dopřát v zimě?

Chcete si zajistit pevné zdraví, dobré trávení a životní vitalitu? Naslouchejte svému tělu, které se nyní připravuje na zimní období. Tak, jako to dělá tradiční čínská medicína a tak, jako to dělaly naše babičky.

Proč jíme novoroční čočku?

Kdo by si nechtěl na následující rok zajistit hojnost? Všechno zdražuje, tak co si pár penízků vykouzlit? Čím? No přeci novoroční čočkou. Tvarem připomíná peníze. A podle pověry nám je má v dalším roce zaopatřit. A tak si na ní 1. ledna poc...

Štítky pro „Zdravé potraviny“: