Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny obsahující štítek: Prospěšné látky
Maliny a jejich účinky na zdraví

Maliny a jejich účinky na zdraví

Sezóna malin je tady! Maliny obsahují spoustu pro tělo prospěšných látek, proto vyražte na zahrádku, na trh nebo do lesa nasbírat si divoké maliny a nadopujte své tělo zásobami vitaminů a minerálů na zimu. Kouzlo malin objevili již naši p...

Máte dostatek vitamínu D?

Vitamín D je vitamín rozpustný v tucích a v lidském organismu zastupuje nespočet funkcí. Posiluje naši imunitu, přispívá k udržení normálního stavu kostí, svalů a zubů, napomáhá kvalitnějšímu vstřebávání vápníku, pomáhá vyrovnat hladinu cuk...
Afrodiziaka v kuchyni

Afrodiziaka v kuchyni

Afrodiziaka jsou věčné téma, lidstvo se o ně zajímá od nepaměti. Najdeme je v širokém spektru literatury od milostných románů až po Bibli a nikomu to nepřijde ani v nejmenším divné. A přiznejme si, že tento název, spojovaný s řeckou bohyn...
Hořčičná semínka

Hořčičná semínka

Hořčičná semínka to nemusí být jen hořčice. I když právě ta se z těchto semínek nejčastěji vyrábí a za tímto účelem se nejčastěji rostlinka hořčice polní pěstuje. Bohužel ji v současnosti (jako spoustu dalších plodin) z polí vytlačuje je...
Majoránka

Majoránka

Majoránka je poměrně nenápadná rostlinka, bez které bychom si však třeba takové vaření nedokázali představit. Je totiž velmi důležitou ingrediencí a bez její charakteristické chuti by se neobešlo mnoho pokrmů, jako jsou například brambor...
Černý bez

Černý bez

Nasušili jste si letos květy černého bezu do zásoby? Máte na poličkách lahve bezového sirupu na zimu? Na některých bezových keřích si ještě pořád můžete natrhat třásně černých bobulek, ze kterých si můžete uvařit třeba džem chuťově podob...
Śvestky

Švestky

Švestky jsou jedny z posledních ovocných darů před tím, než se stromy uloží k zimnímu spánku. Právě teď se s nimi pomalu loučíme a vychutnáváme si ty pozdější odrůdy. Švestky si však můžeme dopřát nejen na podzim, ale po celý rok. A to v...
Šípek

Šípek

Sezona šípků je tady! Moudrá příroda velice dobře ví, proč nám plody s jedním z nejvyšších obsahů vitaminu C nadělit zrovna do podzimního období. Šípky totiž dozrávají, a jsou tedy i vhodné ke sběru právě během mezi září a říjnem. Sběr b...
Líska

Líska

Lískový keř nebo strom známe především kvůli vynikajícím lískovým oříškům, které plodí. Takové vánoční cukroví nebo různé raw dezerty a jiné laskominy si bez nich nedokážeme představit. A co teprve olej, který se z lískových oříšků lisuj...
Yzop

Yzop

Když jsem si toto jaro kupovala nové sazeničky bylinek, paní bylinkářka mi nabídla, jestli nechci ještě yzop. Co to je? Název mi byl trochu povědomý, ale pak mi došlo, že to si nejspíš tak trochu pletu s Ezopem ☺. Paní prodavačka mi byli...
5 čistě přírodních antibiotik

5 čistě přírodních antibiotik

První zářijové dny, kdy ještě počasí mělo k tomu podzimnímu opravdu daleko, jsou za námi. Teď už začíná podzim se vším všudy. Chladná rána a večery a teplejší počasí přes den se za chvíli s ubývajícím sluncem změní v krátké chladné dny s...
Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Všichni bez rozdílu pohlaví, věku nebo společenského postavení touží po krásných a hustých vlasech. Za přípravky, které nám slibují bujnou kštici, jsme ochotni utratit nemalé peníze v lékárnách a drogeriích. V některých civilizacích jsou ...
Proč a jak odemykat ořechy a semínka

Proč a jak odemykat ořechy a semínka

Všichni víme, že jsou ořechy a semínka zdravé a měli bychom si s nimi pravidelně zpestřovat jídelníček. Víte ale, že by se měly odemykat? A co že to takzvané odemykání vlastně je? Semínka i ořechy v přírodě slouží k tomu, aby z nich vyro...
Dobrou chuť s éčkem?

Dobrou chuť s éčkem?

S tím nebo s tím. Nebo možná s obojím. A nebo jich tam může být mnohem víc. Éčka. Co se vlastně všechno skrývá za tajemnými složkami označenými velkým E a trojmístným až čtyřmístným číslem? A jsou všechna opravdu až tak škodlivá? Éčkem a...
  • 1
  • 2

Štítky pro „Zdravé potraviny“: