Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny obsahující štítek: Tradiční čínská medicína
Prohřejte se pomocí zahřívacího koření

Prohřejte se pomocí zahřívacího koření

Zima je podle teorie pěti elementů spojená s elementem vody. V přírodě se projevuje tzv. velkým jinem. Po všech stránkách dochází k završení a jistému zacyklení. Po jarním a letním období, která jsou ve znamení aktivního jangu, a podzimu,...
Kozinec blanitý - divotvorná bylina vyššího řádu

Kozinec blanitý - divotvorná bylina vyššího řádu

Znáte rostlinu s tímto poněkud zvláštním názvem? Je pravda, že to není zas tak běžná bylina, o to víc má zajímavých účinků. Pokud jste o tomto silném adaptogenu, imunostimulantu a toniku ještě neslyšeli, pojďme s tím něco udělat. Poh...
Šafrán

Šafrán

Znáte rčení „šetřit s tím jako s šafránem“ nebo „je toho málo jako šafránu“? Potom určitě víte, co je pro toto koření tak specifické – je ho opravdu málo, je vzácné, špatně dostupné a logicky také patří mezi ty nejdražší. Šafrán je kořen...
Není bazalka jako bazalka

Není bazalka jako bazalka

Bazalku zná většina z nás jako bylinku hojně používanou ve středomořské kuchyni. Má příjemnou aromatickou chuť, která dotáhne spoustu jídel k dokonalosti. Takové capresse nebo rajčatová omáčka bez bazalky, to by prostě nebylo ono. Ale ba...
  • 1

Štítky pro „Zdravé potraviny“: