Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny obsahující štítek: Tradiční čínská medicína
Prohřejte se pomocí zahřívacího koření

Prohřejte se pomocí zahřívacího koření

Zima je podle teorie pěti elementů spojená s elementem vody. V přírodě se projevuje tzv. velkým jinem. Po všech stránkách dochází k završení a jistému zacyklení. Po jarním a letním období, která jsou ve znamení aktivního jangu, a podzimu,...
Kozinec blanitý - divotvorná bylina vyššího řádu

Kozinec blanitý - divotvorná bylina vyššího řádu

Znáte rostlinu s tímto poněkud zvláštním názvem? Je pravda, že to není zas tak běžná bylina, o to víc má zajímavých účinků. Pokud jste o tomto silném adaptogenu, imunostimulantu a toniku ještě neslyšeli, pojďme s tím něco udělat. Poh...
Šafrán

Šafrán

Znáte rčení „šetřit s tím jako s šafránem“ nebo „je toho málo jako šafránu“? Potom určitě víte, co je pro toto koření tak specifické – je ho opravdu málo, je vzácné, špatně dostupné a logicky také patří mezi ty nejdražší. Šafrán je kořen...
Není bazalka jako bazalka

Není bazalka jako bazalka

Bazalku zná většina z nás jako bylinku hojně používanou ve středomořské kuchyni. Má příjemnou aromatickou chuť, která dotáhne spoustu jídel k dokonalosti. Takové capresse nebo rajčatová omáčka bez bazalky, to by prostě nebylo ono. Ale ba...
  • 1

Štítky pro „Zdravé potraviny“: