Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny obsahující štítek: Péče o pleť
Kdo se bojí konopí?

Kdo se bojí konopí?

Konopí je jednoletá bylina pocházející ze střední Asie. Je to rostlina levná na pěstování, nenáročná na živiny a středně náročná na vodu. Díky tomu, že patří mezi měkké psychoaktivní drogy, je u nás pěstování konopí výrazně omezeno.&nbsp...
Meruňky - oranžový antioxidační poklad

Meruňky – oranžový antioxidační poklad

Meruňky patří mezi oblíbené české ovoce. Původně ale pocházejí z Číny, odkud se až kolem 17. století přes Arménii dostaly do Evropy. Na jejich cestu a delší zastavení v Arménii ostatně odkazuje i jejich latinský název Prunus Armeniaca. M...
Olivový olej - pro všechny a na všechno

Olivový olej - pro všechny a na všechno

Olivový olej je jedním z nejvíce oblíbených olejů nejen v kulinářství, ale také v lidovém léčitelství a kosmetické péči. Ne nadarmo se mu říká “tekuté zlato”, protože jde o velmi rafinovaného lékaře, plného antioxidantů, který dokáže zle...
Hroznové víno a jeho úžasné účinky na zdraví

Hroznové víno a jeho úžasné účinky na zdraví

Léto už je za námi a nastává čas sklizně. Mezi typické raně podzimní ovoce patří právě hroznové víno. Zdravotní účinky hroznů už dávno proslavila ona pověstná sklenička červeného denně. Hrozny však mají mnohem více k nabídnutí, a to neje...
Objevte účinky jahod

Objevte účinky jahod

Pro mnoho z nás jsou krásně zralé, voňavé a slaďoučké jahody jedním ze symbolů léta a prázdnin. Sladká chuť a vůně jahod často připomíná také dětství, kdy jsme se těšili k babičce na jahody se šlehačkou nebo si je cpali do pusy rovnou če...
4 zdraví prospěšné účinky stévie

4 zdraví prospěšné účinky stévie

Kdo by neznal stévii? Stévie je rostlinka, která je přirozeně sladká, takže se v dnešní době na všechny způsoby skloňovaného zdravotního stylu a zatracování bílého cukru velice rychle uchytila. Málokdo už ale ví, že kromě sladké chuti op...
Černý bez

Černý bez

Nasušili jste si letos květy černého bezu do zásoby? Máte na poličkách lahve bezového sirupu na zimu? Na některých bezových keřích si ještě pořád můžete natrhat třásně černých bobulek, ze kterých si můžete uvařit třeba džem chuťově podob...
Šípek

Šípek

Sezona šípků je tady! Moudrá příroda velice dobře ví, proč nám plody s jedním z nejvyšších obsahů vitaminu C nadělit zrovna do podzimního období. Šípky totiž dozrávají, a jsou tedy i vhodné ke sběru právě během mezi září a říjnem. Sběr b...
Šafrán

Šafrán

Znáte rčení „šetřit s tím jako s šafránem“ nebo „je toho málo jako šafránu“? Potom určitě víte, co je pro toto koření tak specifické – je ho opravdu málo, je vzácné, špatně dostupné a logicky také patří mezi ty nejdražší. Šafrán je kořen...
Borůvky

Borůvky

Sezona borůvek už se pomalu blíží ke konci. Sbírali jste? Zamrazili jste, nasušili, zavařili nebo jakoukoliv jinou metodou si udělali zásoby borůvek na zimu? Zásoba borůvek ve spižírně se totiž v zimě opravdu hodí. Borůvky spolu s dalším...
Máta

Máta

Máta je další z řady skvělých a univerzálních bylinek. Příznivě působí na spoustu oblastí našeho života. Máty je také nespočetně druhů a každý druh má trochu odlišnou vůni i trochu jiné účinky. Ty nejdůležitější účinky však mají všechny ...
Rajčata

Rajčata

Na zahradách se to už hojně červená rajčaty a s nimi přicházejí i klasické rajčatové speciality, jako je vychlazený rajčatový salát, studená polévka gazpacho nebo česká klasika – rajská omáčka nebo polévka. A děláte si svůj domácí kečup?...
Maliny a jejich účinky na zdraví

Maliny a jejich účinky na zdraví

Sezóna malin je tady! Maliny obsahují spoustu pro tělo prospěšných látek, proto vyražte na zahrádku, na trh nebo do lesa nasbírat si divoké maliny a nadopujte své tělo zásobami vitaminů a minerálů na zimu. Kouzlo malin objevili již naši ...
Kakao

Kakao

S kakaem je nejspíše snad každý z nás dokonale seznámen. Už malé děti se těšívají na pravidelnou porci tohoto lahodného nápoje do hrníčku nebo na kostičku z tabulky čokolády. Navíc čokoláda jako taková patří v současnosti mezi nejoblíben...
  • 1

Štítky pro „Zdravé potraviny“: