Prohlížíte si články podkategorie Polévky
Rajská polévka pro dobrou náladu

Rajská polévka pro dobrou náladu

Možná ještě venku není úplně dokonale hřejivé jaro, ale kdo říká, že si nemůžeme dopřát teplo a slunnou Itálii dohromady na talíři? Tahle polévka se vaří pro dobrou náladu a chuť. Rajčata totiž obsahují tyramin, který vyvolává zlepšení n...
Sezónní polévka z červené řepy

Sezónní polévka z červené řepy

Červená řepa je taková skromná obyčejná zelenina a přitom v sobě skrývá velké množství prospěšných látek pro tělo. Proto je více než zdrávo začlenit ji do svého jídelníčku pravidelně, obzvlášť na podzim a v zimě, kdy je nouze o čerstvou ...
Řecká čočková polévka

Řecká čočková polévka

Čočku jsem nenáviděla. Ano, původ je ve školní jídelně, čočce na kyselo s párkem a dalších vymoženostech české kuchyně, v kterých hraje nějakou roli čočka. Začala jsem ji milovat až s řeckou kuchyní. A nejsem sama. Pokus s řeckou čočkovo...
Dýně dvakrát jinak

Dýně dvakrát jinak

Podzim hraje všemi barvami, ale v kuchyni většinou vládne oranžová. V sychravé dny, kdy je venku nevlídno, nás můžou zachránit leda dýně. Pojďme si z nich proto uvařit výbornou polévku, která nás zahřeje, a také upéct koláč, abychom měli...
Hrstková polévka s chilli a kari

Hrstková polévka s chilli a kari

Luštěniny jsou skvělé, plné bílkovin, vitaminů i minerálů, jsou syté, výživné, ale přitom zdravé. A luštěnin bychom rozhodně měli konzumovat více a zařazovat je do jídelníčku častěji. Skvěle chutnají celý rok, ale na podzim a v zimě bych...
  • 1

Štítky pro „Polévky“: