Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Recepty
Řecká citronová polévka (Revithia)

Řecká citronová polévka (Revithia)

Řekové milují citrony. My je milujeme taky, protože víme, že jsou to dobré detoxikanty. A tak jsem se rozhodla, že si v rámci detoxikačního procesu uvařím revithiu. Je to na přípravu poměrně jednoduchá polévka z cizrny, koření a citronov...
Jak na veganskou zmrzlinu?

Jak na veganskou zmrzlinu?

Veganskou kosmetiku jsme už probrali horem dolem. Taky jsme už „pekli“ veganský dort. Co ale taková zmrzlina? Je léto a zmrzlina se doma prostě neztratí. Tu domácí už jsme zkusili třeba s matcha čajem nebo s jahodami. Ale jak na vegansko...
Sušenky s arganovým olejem

Sušenky s arganovým olejem

Arganový olej určitě všichni znáte. Je skvělý na vrásky, je skvělý na vlasy, regeneruje, zjemňuje a vyživuje. Není komedogenní a je vhodný pro všechny typy pleti, především pro náročnou a stárnoucí. Ale co takhle takový arganový olej na ...
Kokosová bomba v muffinu

Kokosová bomba v muffinu

Co se stane, když smícháte kokosový olej, kokosový cukr, kokosovou mouku a kokosové lupínky? No přece potěšíte každého milovníka kokosu! Ale zase abychom se až tak nedivili, ono i ti, kteří kokos až tak nemusí, si pochutnají. Chuť totiž ...
Kdo by neměl rád arašídové máslo?

Kdo by neměl rád arašídové máslo?

Tak co takto si z něho upéct třenou buchtu. S máslem, kokosovým cukrem, arašídovým máslem. A s kvalitním kakaem. Třená máslová buchta patří k takovým klasikám, co už pekly naše babičky. Třená bábovka každou neděli po obědě k babičce pros...
Proč si udělat domácí zmrzlinu?

Proč si udělat domácí zmrzlinu?

Taky jste si všimli toho, jak trendem posledních let je nahrazovat smetanu ve zmrzlině rostlinným tukem? Protože je to tak levnější a výrobcům to prostě vyhovuje. Nám konzumentům to ovšem už vyhovuje trošku méně, protože zmrzlina tak ztr...
Pečeme z kakaového másla: muffiny

Pečeme z kakaového másla: muffiny

Kakaové máslo vzniká drcením nepražených celých kakaových bobů. Lisováním se získává tekutina, která později při pokojové teplotě tuhne. To je právě kakaové máslo. Z vylisované drti se poté mele tmavý kakaový prášek. Kakaové boby můžou o...
Cheesecake s ovesnými vločkami

Cheesecake s ovesnými vločkami

Cheesecake je jeden z těch méně zdravých dortíků. Hlavně proto, že nejlépe chutná ze sušenek a pořádné dávky másla. Ale víte o tom, že si můžete i cheesecake udělat zdravěji? A nemusíte vůbec zacházet do takových extrémů, jako je vegansk...
Proč dávat do zmrzliny konopná semínka?

Proč dávat do zmrzliny konopná semínka?

Konečně je venku teplo a konečně zase začala zmrzlinová sezóna. Do ruky, do kornoutku, na špejli nebo jen tak do misky doma u televize? Je to jedno, zmrzlina je skvělá vždy a všude. Krom toho, že máte už určitě nakoupeny zásoby v mrazáku...
Bezlepkové muffiny s čokoládou

Bezlepkové muffiny s čokoládou

Bezlepek vládne dnešním světem. Lepek totiž zatěžuje trávicí systém, je špatně stravitelný a může způsobovat třeba i problémy s pletí. Bezlepková dieta je prostě in. Je to taková nová černá lifestylové kuchařky. Což může budit dojem, že ...
Flapjack s goji a kakaem

Flapjack s goji a kakaem

Flapjack zní strašně stylově, ale v podstatě to jsou pečené ovesné vločky s dalšími přísadami. Dává se do toho hodně másla, ještě více cukru a úplně nejvíc co nejsladšího sirupu. A přesně to dělá tu pravou chuť britského flapjacku, prost...
Arašídové brownies s kakaovým máslem

Arašídové brownies s kakaovým máslem

Když čokoláda nestačí, tak do toho přidáme něco dalšího. Co třeba takové arašídové máslo? Brownies s arašídovým máslem jsou jiné a přitom stejné. Krémově čokoládové, hutně výživné a hlavně s troškou arašídů. Navíc ještě s konopnými semín...
Sypaný tvarohový koláč

Sypaný tvarohový koláč

To máte tak. Nejjednodušší koláč je takový, u kterého vlastně ani to těsto dělat nemusíte. Nejen to, nemusíte to ani šlehat robotem, ani nechávat uležet. Na tento koláč vám bude stačit jen zamíchat ingredience ve dvou mísách, nanést všec...
Z jogurtu a vloček

Z jogurtu a vloček

Na pořádný muffin prý potřebujete nějaký ten tuk, mléko, bílou mouku a vlastní kreativitu. A co kdybychom přidali trošku na té kreativitě a všechno ostatní prostě vynechali. Místo toho do toho vrazíme tučný jogurt, ovesné vločky a banán....

Štítky pro „Recepty“: