Čokoládové bochánky s cukrovou krustou

Čokoládové bochánky s cukrovou krustouzdroj: biooo.cz

Vypadají jako posněžené čerstvým prašanem. Chutnají čokoládově a při zakousnutí cukrová poleva lehce křupne.

Jsou to čokoládové sušenky, které vypadají nevšedně, chutnají vlastně docela obyčejně, ale než se zastavíte, tak jich v zamyšlení sníte celý talíř.

Přejít na sekci článku:

Čokoládové těsto...

150 g polohrubé mouky

Čokoládové těsto...zdroj: biooo.cz

150 g špaldové mouky

2 lžičky prášku do pečiva

štipka soli

100 g čokolády

lžička stevie

180 g třtinového cukru

100 g másla

4 vajíčka

Smíchejte mouky, prášek do pečiva, lžičku stévie a sůl. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo. Vyndejte misku z vodní lázně, přimíchejte třtinový cukr a opět nechte rozpustit. Směs by měla vychladnout, teprve poté do ní zamíchejte vajíčka, jedno po druhém. Po troškách přidávejte moučnou směs. Konečná konzistence by měla být hustá a hutná, na dotek kompaktní. Těsto dejte od mrazáku odpočinout, minimálně na hodinu, můžete ho tam ale nechat i přes noc, bude se vám s ním ráno lépe pracovat.