zdroj: Lyra
LYRA je slovenská značka prestižní čokolády. Jak jí jednou ochutnáte, rozehraje ve vás doslova lyrickou báseň o vášni k čokoládě, která se bez přehánění pyšní prvotřídní kvalitou jejímž puncem je ocenění na mezinárodní gastronomické soutěži GREAT TASTE v roce 2014 a 2015 v Londýně.
Čokoládovnu založil v roce 2008 ten nejpovolanější - Master chef chocolatier Karol Stýblo. Seznamte se s jeho dílem. Ochutnejte delikátní, opravdovou čokoládu s příběhem, která váš požitek z mlsání nejpopulárnější sladkosti na světě povznese o několik levelů výš a rozezvučí struny vaší duše.
O značce
Ačkoliv svou vášeň pro čokoládu rozvíjeli s absolutním zápalem a vášní, až při návštěvě Jižní Ameriky odhalili její pravou podstatu, kdy v pralesích a na rodinných farmách sledovali obsypané stromy kakaovníku od postupného obrůstání květy až po zrod kakaových plodů, jejich sběr a další zpracování.
V čele s úžasným čokolatiérem a vlastními recepturami (z pečlivě vybraných surovin v místě jejich původu) pracují tak, aby vzniklé produkty udělaly z čokolády Lyra opravdický požitkářský klenot posvěcený nejen medailemi ze soutěží, ale především nadšením svých zákazníků.
Neodolatelná chuť pravé čokolády
Čokoláda Lyra je bez jakékoli nadsázky zhmotněním opravdového luxusu a pohlazením smyslů. Její harmonie chutí sestávají jen z těch nejlepších přírodních surovin: kakaa z kakaovníku criollo a trinitarion FINO DE AROMA, což je jen asi 6 % celkové produkce kakaa (z plantáží v různých oblastech Kolumbie), třtinového cukru, přírodní vanilky, lyofilizovaného ovoce, cukrových květových lupínků, kalifornských mandlí, skořice za Srí Lanky, třešně Morello a dalších.
Všechno bez přídavku chemických nebo aromatických látek!
Díky poctivé ruční výrobě je čokoláda sametově jemná, její intenzivní chuť a neodolatelná vůně se vám rozplynou na jazyku jako nadýchaný obláček.
Čokoláda s hodnotami:
-
Ruční výroba
-
Čerstvé suroviny
-
Transparentní výroba
-
Top kvalita
-
Nulové příměsi syntetických látek
-
Ingredience přímo od farmářů
-
Kakaové boby nejvyšší kvality
-
Částečná BIO produkce
-
Sociální systém na podporu farmářů
-
Podpora znevýhodněných děti
Úspěchy a ocenění:
-
2014 – Great Taste Awards 2014 za LYRA MANDALA
-
2014 – Karol Stýblo získal titul Fino de aroma Masterchef chocolatier jako jeden ze čtyř čokolatérů s tímto oceněním na světě
-
2015 – Great Taste Awards 2015 za Absolut Hazelnuts a Absolut Almonds
-
2016 – vítězství slovenského kola sustainable and solidarity economy – finalista 2017 celoevropského kola
-
2017 – získání certifikace bezpečnosti a kvality potravin BRC
-
2017– obal roku - dárková kazeta
-
2017– ocenění Silver International chocolate award za Absolut Caramel a Absolut Physalis
-
2017– ocenění - Great Taste - Absolut Bean Milk
-
2018 – 10. výročí vzniku čokolády LYRA
-
2018 – WORLD STAR WINNER - cena za design
-
2018 – INTERNATIONAL CHOCOLATE AWARDS - GOLD: Trapiche
-
2018 – INTERNATIONAL CHOCOLATE AWARDS - SILVER: Trapiche
-
2018 – INTERNATIONAL CHOCOLATE AWARDS - BRONZE: Coffee
Ochutnali jsme za vás 70% hořkou čokoládu VEGAN DARK
Jakožto milovnice čokolády jsem jich za život ochutnala už opravdu hodně. Hořkou, mléčnou, bílou, všechny možné příchutě. Ale hořká čokoláda LYRA mě opravdu překvapila!
Ačkoliv jde o 70% hořkou čokoládu, která ještě v názvu nese slovo DARK, je jemně nasládlá, což hezky vyvážilo její hořkost. Samozřejmě, že jsem jí zblajzla téměř na posezení a pak si jen s chutí olízla pusu.
Navíc je veganská, takže se z její báječné chuťové kompozice mohou těšit opravdu všichni.
Tabulka při lámání krásně křupala, což pro mě byl prvotní znak kvalitní čokolády stejně jako to, že v ruce ihned nezačala tát a když jsem k ní přivoněla, mé čichové buňky prostoupila slastná kakaová vůně.
Hořká čokoláda (s minimem kakaa v sušině 70 %) obsahuje spoustu antioxidantů a minerálních látek, které mají blahodárný vliv na pokožku. Ne nadarmo spadá do anti-age potravin.