Přejít na sekci článku:
Nezapomínejte správně jíst
zdroj: shutterstock.com
Jsme to, co jíme. Tak na to nezapomínejme ani v zimě. Ono to zní jako klišé, ale je to prostě tak a s tím faktem nic nenaděláme. V zimě navíc často máme tendence sahat spíše po nezdravých potravinách, zatímco v létě si vystačíme třeba se zdravým a lehkým salátem, tak v zimě si uvaříme maso, brambory, hutné a mastné polívky, ale zeleninu nebo ovoce moc nejíme. Což samozřejmě má vliv nejen na naše zažívání nebo růst tělesné hmotnosti. Ne nadarmo spousta z nás v zimě přibírá. Mastná a hutná zimní strava také negativně ovlivňuje stav naší pokožky.
Pleť se tak často v zimě může víc mastit, tvoří se víc pupínků a póry se ucpávají. Jak ale z toho ven? Rozhodně se nevzdávejte zeleniny nebo ovoce. I zelenina totiž může být hutná a výživná, mezi tradiční zimní zeleninu patří například dýně, mrkev, zelí nebo kedlubny. Stejně tak i například jablka, kterých je v zimě všude dostatek, jsou pro pleť mnohem prospěšnější než nějaká ta sladkost. Ne nadarmo se říká, že jablko každý den pro zdraví. A taky nezapomínejte dodržovat i pitný režim.