Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Cukroví na poslední chvíli? Není problém!

zdroj: Shutterstock

Většina lidí začíná péct cukroví se značným předstihem, a tak se většinou nestává, že bychom museli pečení řešit na poslední chvíli. Stát se ale může všechno, včetně toho, že již napečené cukroví příliš rychle zmizí. A tak jsme si pro Vás připravili 3 jednoduché recepty na nepečené cukroví, které si můžete vykouzlit během chvilky, klidně 23. prosince večer!

Medovníkové kuličky

Co budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 3 lžíce medu
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 2 větší vejce
  • 1 plechovku karamelového salka
  • 250 g másla

Jak na to:

Postup je velmi jednoduchý. Nejprve si všechny vypsané ingredience (kromě salka a 250 g másla) smícháme v jedné míse nebo nádobě dohromady, z čehož nám vznikne hezké lesklé těsto. To následně rozprostřeme v podobě tenkých plátů či placek na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme dokud nebudou mít pláty tmavě hnědou barvu. Když vyndáme upečené placky z trouby, necháme je trošku vystydnout a následně je rozemeleme na jemný prach. Trochu si oddělíme na obalování kuliček a do zbytku přidáme celou plechovku karamelového salka a celé, lehce změklé, máslo. Opět vypracujeme těsto, které tentokrát necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu. No a pak už jen stačí odpočaté těsto vyndat, vytvarovat kuličky, které se na konec obalí ve zbytku korpusu, a máme hotovo!

Proteinové Raffaello kuličky

Co budeme potřebovat:

Jak na to:

Postup je ještě jednodušší než u předchozího receptu (což značí i kratší seznam surovin, které jsou potřeba). Do misky si dáme jogurt, přidáme salko (pokud nechcete dávat celou plechovku, můžete dát méně, záleží jen na Vaší chuti). A k jogurtu a salku už přidáme jen strouhaný kokos. Vše společně promícháme a vznikne nám hmota na kuličky. Teď už stačí jen kuličky tvarovat a kdo chce, může dát do středu kuličky vždycky jednu loupanou mandli, abychom se opravdu přiblížili klasickému raffaellu. Nakonec obalíme v kokosu a parádní a rychlé cukroví je na světě!

Máte rádi lotus sušenky?

Co budeme potřebovat:

  • 260 g sušenek lotus
  • 4 lžíce změklého másla
  • 1 lžíci medu
  • 1 vaničku odtučněného tvarohu

Jak na to:

Začneme jak jinak než rozmixováním sušenek na jemný prášek. Malou část si pak oddělíme, abychom měli kuličky v čem obalovat. Následně smícháme máslo s medem a společně rozpustíme, buď v mikrovlnce nebo třeba na vodní lázni. V tomto bodě dáme rozpuštěnou směs másla a medu do suché směsi, přidáme tvaroh a vypracujeme těsto. No a z těsta si už jen uždibujeme kousky a tvarujeme kuličky. Ty nakonec obalíme v odděleném sušenkovém prášku a je to!