Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Jablečné muffiny s kokosovým cukrem

Jablečné muffiny s kokosovým cukrem Jablečné muffiny s kokosovým cukrem chutnají skvěle.
Hana Bartušková
5,0 5
2

Jablečné muffiny s kokosovým cukrem zdroj: biooo.cz

Už jste něco zkoušely upéct z kokosového cukru? Že ještě ne? To je ale velká chyba, protože chuťově je tento cukr naprosto boží.

Voní jako karamel, stejně tak i chutná a přesto není nijak výrazně sladký. S kokosovým cukrem tak získáte příjemný oddech po přeslazeném vánočním cukroví, vánočce i štole a přesto budou muffinky i jiné sladké pečivo tak dobré a tak voňavé. Kokosový cukr je prostě boží i v tomto receptu. S jablky, rozinkami a mandlemi získáte muffiny, po kterých se budete jen olizovat.

Budete potřebovat:

150 g polohrubé mouky

150 g špaldové mouky

100 g strouhaných jablek

80 g kokosového cukru

100 g rozinek

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

1 lžička skořice

štipka soli

200 ml mléka

60 g másla

2 vajíčka

plátky mandlí

Jablečné muffiny s kokosovým cukrem

Udělat těsto na muffiny je tak jednoduché. Smíchejte nejdřív sypké, v druhé míse tekuté přísady, pak to sypké přisypejte do tekutého, zamíchejte a hotovo. V tomto případě tedy smíchejte obě mouky, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Pro chuť pak přidejte skořici, mandle, rozinky, můžete třeba i kardamom, štipku zázvoru nebo muškátového oříšku. Rozpuštěné máslo smíchejte se strouhanými jablky, přidejte vajíčka a mléko. Přimíchejte moučnou směs a je hotovo. Dávka stačí na 12 muffinů. Pečte asi dvacet minut na 180 - 200 °C.

Jablečné muffiny s kokosovým cukrem

Jablečné muffiny jsou skvělé i jen tak. Díky vysokému obsahu jablek a špaldové mouce jsou zdravé. Díky rozinkám a skořici vám připomenou Vánoce. A díky kokosovému cukru chutnají jako karamel.

Chcete karamelu víc? Dejte muffinům karamelovou polevu. Nechte rozpustit cukr a míchejte, dokud nezhnědne. Přidejte pár lžic smetany a vymíchejte hladkou polevu. Stačí lžička na každý muffin. Pokud si se zdobením chcete vyhrát, tak do polevy přisypejte ještě plátky mandlí, mleté oříšky nebo konopné semínko.