Šeřík

5,0 5
27

Přejít na sekci článku:

Šeřík v kosmetice

Šeřík v kosmeticezdroj: shutterstock.com

Pro svou silnou a jedinečnou vůni se šeřík používá také v kosmetickém průmyslu a to hlavně při výrobě parfémů. Díky jeho příznivému působení na psychiku mají parfémy se šeříkem také skvělé aromaterapeutické účinky. Vůně šeříku uklidňuje, vytváří přátelskou a otevřenou atmosféru a sbližuje lidi. Už jen samotná vůně šeříku pomáhá uvolnit vnitřní napětí a zmírnit bolest hlavy. Kromě toho působí šeříková vůně velice smyslně a má také silně erotizující účinek.

Kromě parfémů se éterické oleje z šeříků používají do tuhých či tekutých mýdel, sprchových gelů, aviváží na provonění prádla či svíček. V ajurvédě se vůně šeříku využívá pro harmonizaci všech sedmi čaker. Dále pro povzbuzení myšlení, posílení paměti a na uvolnění ztuhlých svalů. Údajně jeho vůně působí doslova magicky a pomáhá otevřít naší mysli brány k alternativním světům, podporuje schopnost vybavit si naše minulé životy a vyvolává jasnozřivost.

Je škoda, že se šeřík používá v kosmetickém průmyslu převážně kvůli své vůni. Má totiž i skvělé zkrášlující účinky. Působí jako silný antioxidant, bojuje proti účinkům volných radikálů a zpomaluje tak předčasné stárnutí pleti. Neméně významné jsou i jeho klidnící a protizánětlivé účinky. Navíc obsahuje přírodní UVA a UVB ochranné látky, takže se výborně hodí do denních krémů, které nádherně provoní a navíc jim přidá ochrannou funkci proti slunečním paprskům.

Jak se vám článek líbil?