Čaj o páté v sušence

5,0 5
3

Čaj o páté v sušencezdroj: biooo.cz

Na první pohled nejsou tyhle sušenky až tak výjimečné. Jsou celkem suché, drobí se a jsou trošku těžké. Ale ta chuť. Ta je jedinečná. Chutnají jako slabý, velmi sladký černý čaj. Ale to všechno v sušence. Zakousnete se poprvé a ucítíte tu sladkost, co se rozpouští na jazyku. Zakousnete se podruhé a jemná příchuť čaje vám ukáže, že tohle jsou ty nejlepší sušenky pro čaj o páté. Tak se zachumlejte, podzim je tady. Uvařte si trošku čaje a dejte si k němu čajové sušenky.

Čaj o páté v sušence

Ingredience

  • ½ másla (125 g)
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • ¼ hrnku černého čaje
  • špetka soli
  • 3 hrnky mouky (1 ½ polohrubé a 1 ½ hladké)
  • lžička prášku do pečiva

 

Postup

Ze všeho nejdříve si uvařte silný černý čaj. Do 50 ml horké vody dejte alespoň dva pytlíky Numi Earl Grey a nechte louhovat maximálně pět minut. Tuto dobu příliš nepřekračujte, čaj by měl nahořklou příchuť. Nechte vychladnout. Teprve poté utřete máslo s třtinovým cukrem do krému. Přidejte čaj a vyšlehejte. Konzistence se asi nebude chtít propojit a bude nejednotná, ale to nevadí. Přidejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Vše rukama vypracujte do kompaktní hmoty.

Čaj o páté v sušence

Těsto pak můžete běžně zpracovat jako například linecké, vyválejte ho a vykrajujte sušenky. Nebo do něj zkuste přidat trošku kakaových kousků. Konzistence pak bude hrubější a bude se s ní hůře pracovat. Ale ta jemná chuť čokolády za to stojí. Těsto tedy tvarujte do kuliček, které lžičkou přimáčkněte na plech do tvaru sušenek. Dejte péct na asi 200 °C dozlatova, nebude to trvat déle než půl hodiny, ale záleží na velikosti sušenek. Nechte vychladnout, uvařte si šálek čaje a do dalšího čaje se zakousněte. Sušenky nejlépe chutnají až pár dní uleželé.

Jak se vám článek líbil?