Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Prospěšné látky
 Kosmetika Zahir nabízí marocký poklad

Kosmetika Zahir nabízí marocký poklad

Hledáte kvalitu, která vás nezklame a zároveň toužíte po tradičních přírodních produktech, jež doslova promění vaši pleť? Upřete svou pozornost na značku Zahir, která stojí na základech velkého nadšení v malé rodinné firmě. Zahir Cos...
Houby jako superpotraviny

Houby jako superpotraviny

Houbařská sezona je tu! Chodíte na hřiby? A rostou? Z hřibů jsou nejen skvělé smaženice, houbové omáčky nebo polévky, mají nejen velmi osobitou vůni a chuť, ale také jsou nabité účinnými látkami. Obsahují vitamin A, D, vitaminy skupiny B...
Dobrou chuť s éčkem?

Dobrou chuť s éčkem?

S tím nebo s tím. Nebo možná s obojím. A nebo jich tam může být mnohem víc. Éčka. Co se vlastně všechno skrývá za tajemnými složkami označenými velkým E a trojmístným až čtyřmístným číslem? A jsou všechna opravdu až tak škodlivá? Éčkem a...
Avokádový olej pro zdraví a krásu

Avokádový olej pro zdraví a krásu

Avokádový olej pochází z rostliny, jejíž botanický název zní Persea americana Miller nebo se také používá jeho zkrácená verze Persea gratissima, český název je hruškovec přelahodný. Může dorůst až do výšky 15 m. Olej se vytlačí z dužiny ...
Léčivá síla stromů

Léčivá síla stromů

Podzim sice ještě oficiálně nezačal, ale zbývají dva dny do září, které většina z nás už bere jako takové ukončení léta, dovolených a pomalý začátek podzimu. Teploty jsou pořád ještě celkem letní, ale chladnější noci i rána už dávají o p...
Bezlepkové obilniny

Bezlepkové obilniny

Jaké si můžete dát obilniny, když chcete svému tělu dopřát odpočinek od pšenice a trochu ty obilniny prostřídat? Máte opravdu z čeho vybírat. Třeba takový amarant skvěle posiluje plíce, což se v dnešní době, kdy je ovzduší silně zneč...
4 pravidla pro péči o citlivou pleť

4 pravidla pro péči o citlivou pleť

S citlivou pokožkou je potíž. Někdy totiž nevíme úplně přesně, proč je citlivá. Poznáme, kdy to není dobré. Pokožka zčervená, je suchá a napnutá, může být na dotek bolavá. Občas se citlivá pokožka může bránit tím, že se začnou tvořit pup...
Šafrán

Šafrán

Znáte rčení „šetřit s tím jako s šafránem“ nebo „je toho málo jako šafránu“? Potom určitě víte, co je pro toto koření tak specifické – je ho opravdu málo, je vzácné, špatně dostupné a logicky také patří mezi ty nejdražší. Šafrán je kořen...
Bezlepková dieta

Bezlepková dieta

Bezlepkové potraviny, anglicky také gluten free, v poslední době zažívají díky trendu bezlepkové diety velký boom a spousta lidí, i když alergií na lepek netrpí, na tuto dietu bez lepku přechází a dušuje se, že nejen prospívá jejich zdra...
Ostružiny

Ostružiny

Na zahrádkách a na ostružinících po okrajích lesů už se to pomalu začíná fialovět. Ostružiny jsou pro mě takové první vlaštovky podzimu, které se začínají objevovat zároveň jako ty opravdové, co se slítávají na drátech a počítají se před...
Poznejte symptomy oslabení jater

Poznejte symptomy oslabení jater

Játra jsou stavebním kamenem našeho života. Tato čistírna odpadu, který do svého těla denně dostáváme, však má své kapacity. Játra, největší vnitřní orgán, jsou citlivým barometrem našeho zdraví, u dospělého člověka váží mezi 1 200 a 1 5...
Borůvky

Borůvky

Sezona borůvek už se pomalu blíží ke konci. Sbírali jste? Zamrazili jste, nasušili, zavařili nebo jakoukoliv jinou metodou si udělali zásoby borůvek na zimu? Zásoba borůvek ve spižírně se totiž v zimě opravdu hodí. Borůvky spolu s dalším...
Nový trend v raw stravování

Nový trend v raw stravování

Raw dieta je aktuálně velkým trendem a v poslední době zažívá velký boom podobně jako veganství. O co tedy přesně jde? Zatímco veganství je o vynechání potravin živočišného původu ze svého jídelníčku a často bývá motivováno hlavně etický...
Proč jíst luštěniny?

Proč jíst luštěniny?

Čočka, fazole, hrách, sója a mnoho dalších druhů luštěnin mají něco společného - jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Pokud je zkombinujeme s vhodnými obilninami, získáme touto kombinací spektrum aminokyselin na úrovni živočišných...