Přejít na sekci článku:
Šťáva z břízy pro lepší zažívání
zdroj: shutterstock.com
Kromě komplexního ozdravení a posílení celého organismu má březová šťáva blahodárné účinky i na zažívací trakt. Nejenom že aktivně podporuje tvorbu žaludečních šťáv, současně napomáhá správnému trávení a působí proti nechutenství. Harmonizuje zažívání a brání pálení žáhy a jiným nepříjemnostem i ve chvílích, kdy jste ve stresu za pochodu slupnete oběd. Při pravidelném užívání působí březová šťáva dokonce protizánětlivě, skvěle poslouží jako podpůrná léčba zánětů žaludku i žlučníku. Navíc pomáhá léčit žaludeční vředy a předcházet jejich opětovnému návratu.
Díky močopudným účinkům podporuje pravidelné užívání šťávy zdraví ledvin, jater i celého vylučovacího systému. Působí pozitivně při výskytu ledvinových i močových kamínků, ty drobnější pomáhá rozpouštět a vyplavit pryč. Šťáva se osvědčí jako vhodná prevence také těm, kdo často trpí na záněty močového měchýře. Pravidelné ‘proplachování’ vyžene z těla nežádoucí bakterie a vám uleví od neustále se vracejících obtíží.
Březovou šťávu můžete užívat ráno na lačno jen tak ‘na lžičku’, ale také ji můžete zamíchat do své snídaně. Záleží jenom na vaší fantazii a chuti. Čistou šťávu můžete přidat do oblíbeného ovocného smoothie či mléčného koktejlu. Oslazený sirup se naopak hodí pro dochucení bílého jogurtu či ovesné nebo rýžové kaše. Stačí přidat lžící sirupu, posypat oříšky, sušeným ovocem či směsí semínek a chutná originální snídaně je na světě! A co teprve nalít sirup na teplé lívanečky a dozdobit je bílým jogurtem...