Přejít na sekci článku:
Čaga jako prevence rakoviny i doplněk při léčbě
zdroj: shutterstock.com
- obsahuje dietární vlákninu a pozitivně tak ovlivňuje čištění střev
- normalizuje vylučovací systém a odstraňuje problémy s vyprazdňováním
- intenzivně podporuje trávicí ústrojí a čistí játra a ledviny, které jsou hlavními detoxikačními orgány látkové výměny
- slouží jako potrava pro prospěšné střevní bakterie
- pomáhá odstraňovat těžké kovy a toxické látky
- poskytuje tělu vitaminy skupiny B a další biologicky aktivní látky, které jsou nezbytné pro fungování imunitního systému
- funguje jako prevence rakoviny tlustého střeva i jako doprovodná léčba při již vzniklém onemocnění
Z rezavce šikmého se také v Rusku speciální technologií vyrábí koncentrovaný vodný extrakt Befungin, který se s oblibou užívá na zvýšení obranyschopnosti organismu, při potížích žaludku a celého zažívacího traktu a také při problémech se slinivkou a játry. Kromě toho harmonizuje celý lymfatický systém a urychluje odplavování škodlivin z těla.
Čaga je bohatým zdrojem β-(1, 3)-D-glukanů, což jsou specifické polysacharidy, které jsou podstatou správného fungování imunity. Tyto látky pomáhají lidskému tělu adaptovat se na různé nepříznivé podmínky prostředí a díky tomu předcházet vzniku celé řady onemocnění. Pokud je již organismus zasažen rakovinným bujením, tyto polysacharidy neútočí na rakovinné buňky přímo, ale aktivují imunitní systém organismu, zvyšují aktivitu protinádorových buněk a mohou dokonce pomoci zmírnit nebo úplně zastavit růst nádoru. Čaga se kromě toho osvědčila jako vysoce účinná podpora při léčbě rakoviny, konkrétně při chemoterapii a ozařování.