Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Recenze: Dejme detox s Weledou

Recenze: Dejme detox s Weledou zdroj: biooo.cz - Mája Ráblová

Březová šťáva od Weledy je vyrobena z výluhu z březových lístků a z citronové šťávy. Bříza je známá svými močopudnými účinky, podporuje pročištění organismu přirozenou cestou a pomáhá vyplavovat škodliviny z těla. Přírodní šťáva navíc není přislazována cukrem ani jinými přírodními nebo umělými sladidly. Díky svému kvalitnímu přírodnímu složení je březová šťáva od Weledy skvělá jako součást očistné a detoxikační kúry, kterou si můžete dopřát třeba na jaře.

Březová šťáva se užívá na lačno. Můžete ji buďto konzumovat čistou, jenom na lžičce, nebo si ji přimíchat do vody nebo čaje. A na co všechno taková březová šťáva působí? Zrychluje trávení a zlepšuje činnost trávicího a vyměšovacího systému. Čistí celý organismus, dodává mu navíc vitaminy, třísloviny a flavonoidy. Březová šťáva:

  • podporuje imunitu a obranyschopnost
  • zlepšuje zažívání, zrychluje trávení
  • odplavuje nečistoty a detoxikuje
  • pomáhá s úpravou hmotnosti
  • čistí a posiluje pleť
Recenze: Dejme detox s Weledou

Tolik asi teorie. Jaká byla praxe? Šťávu jsem si naordinovala každé ráno nalačno, pokud jsem si vzpomněla, tak jsem si dávala druhou lžičku i před večeří. Pozitivní vliv jsem zaznamenala určitě na zažívání, to se mi zrychlilo a šlapalo jako hodinky. Je tedy třeba říct, že dlouhodobě užívám mladý ječmen, který na mě funguje úplně stejně, zpravidelňuje mi a zrychluje zažívání. Určitě bych jak mladý ječmen tak i březovou šťávu doporučila, pokud trpíte na zácpu nebo jiné zažívací problémy.

Zhubla jsem? Nezhubla. Ovšem na druhou stranu je nutno říct, že jsem přes Velikonoce ani nepřibrala. Navíc jsem neměla výrazné pocity těžkosti, i když jsem velikonoční víkend přežívala výhradně na mazanci, svátečním bramborovém salátu, čokoládě a zmrzlině. A tedy i březové šťávě. Fakt mi špatně nebylo, přísahám. Ani po legendárním pondělním „přece to nebudeme schovávat na úterý“ sedánku nad bramborovým salátem.

Ovšem co bych na březové šťávě od Weledy hodnotila opravdu megapozitivně, tak to je chuť. Mně to totiž fakt chutná. Na rozdíl od již zmiňovaného mladého ječmene, který mi chutná asi jako rozemletá tráva a hlína rozpuštěná ve vodě a do kterého se musím pokaždé nutit a dávat si ho na ex se zavřenýma očima a ucpaným nosem, zatímco si představuji, že v hrnečku je tekutá čokoláda se šlehačkou. Tak březová šťáva mi chutná. Na lžičce si vychutnávám každý jednotlivý tón, dokonce mi to občas připomene i tu čokoládu, jen to není vyloženě sladký, což chuti jen svědčí. A když dám břízu do vody, tak mi to chutná ještě víc, fakt jak nějaké super cool pití s bublinkami, jen tedy bez bublinek. Takže pro mě březová šťáva rozhodně jedno velké ANO.