Přejít na sekci článku:
Tajemství těch nejúžasnějších brownies
zdroj: biooo.cz
Kromě kvalitní čokolády je stejně důležité i pečení. Brownies pečeme na 180 – 200 °C maximálně půl hodiny, spíš kolem dvaceti minut. V receptu uvedené množství stačí zhruba na jeden menší plech, brownies je určitě lepší péct v silnější vrstvě, takže pokud máte velký plech a chcete mít brownies do zásoby, tak dávky v receptu klidně zvojnásobte. Brownies vytahujeme z trouby vlastně pomalu skoro nedopečené. Zkuste špejlí a pokud je ještě stále trošku vlhká, tak je upečeno. Okraje by ale měly od pečící formy odstávat a brownies jde po vychladnutí z formy velmi dobře vyklopit.
Chcete víc čokolády? Tak nezapomeňte na čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, mně stačilo 60 g. K tomu jsem přidala zhruba dvě lžíce másla a maličko mléka. Nechte rozpustit a namažte na brownies, posypte konopnými semínky. Polevu nechte zatuhnout a brownies vychladnout. A nebo se do toho pusťte rovnou, jako u nás doma. Pokud je ale necháte navíc odležet do druhého dne, tak budou vláčné, šťavnaté a tak úžasně čokoládové.