Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Cukr a rozinky

Přejít na sekci článku:

Rozinkové placičky

Rozinkové placičky zdroj: biooo.cz

250 g másla

120 g cukru

2 žloutky

100 g rozinek

375 g hladké mouky

Máslo nechte změknout a utřete ho s cukrem. Cukr je nejlepší použít hnědý, třtinový nebo s melasou, dodá totiž rozinkovému cukroví takovou lehce exotickou příchuť. Já použila půl na půl kokosový a dark muscovado. Přidejte žloutky a rozinky. Rozinky můžete nechat v celku jako já, ale počítejte s tím, že vám pak v troubě cukroví popraská. Nebo můžete rozinky nasekat na malé kousky. Vše zpracujte do kompaktní hmoty, můžete přidat třeba i semínka nebo nasekané oříšky. Teprve poté přidejte mouku a na vále zpracujte v hladké těsto.

Pak už jen klasicky vykrajujte do tvarů a po upečení slepujte, skvěle se nám doma osvědčila například šípková marmeláda. Nebo nemusíte těsto ani vykrajovat a slepovat marmeládou. Udělejte v ruce malé kuličky, po upečení posypejte cukrem a konzumujte jako rozinkové sušenky. Díky rozinkám a výrazné chuti cukru budou skvělé i bez marmelády.