zdroj: biooo.cz
Vánoční motivy začínají být všude. Tak co takto vánoční muffiny? Červené s hvězdičkami.
A s malým množstvím cukru, díky konopným semínkům skoro až zdravé. S tučnou smetanou pro hebkost a jemnost těsta a se špaldovou moukou pro hutnost a výživnost. Tak dobrou chuť.
Přejít na sekci článku:
6 důvodů, proč si upéct zrovna muffiny
zdroj: biooo.cz
Muffiny se tak nějak postupně dostávají na přední místo toho, co bych si ráda upekla. A vlastně se ani není čemu divit. Muffiny jsou prostě fajn. Proč? Proto:
1 Není snad jednodušší domácí buchty. Na muffiny nepotřebujete nic dlouze a složitě šlehat, mísit nebo třít. Vlastně ani ten elektrický šlehač nepotřebujete. Prostě smícháte všechno sypké. Promícháte všechno tekuté. Do tekutého přisypete to sypké. Promícháte a je to.
2 Muffiny jsou roztomilé. A zkuste to někdo popřít. Samozřejmě záleží hodně na použitých košíčcích, ale i tak jsou i jen obyčejné bílé muffiny o dost roztomilejší než třeba kynutý koláč. Je to malé, je to sladké, je to prostě hezké.
3 Muffiny mají rádi i děti. Prostě mufínky a mufínky jsou prostě fajn. Nejen na svačinku, ale děti vám i rády pomůžou s jejich přípravou.
4 Nemusí se umývat plech. Vyndají se košíčky, opláchne se forma a je hotovo.
5 Poslouží skvěle jako nouzová svačinka. Navíc je to dost cool a stylové, ráno když nestíháte na vlak nebo tramvaj, tak prostě jen vezmete jeden ten muffinek do kabelky. A snídáte pak po cestě.
6 Jsou tak variabilní. U muffinů si fakt vyberete. Můžete je udělat klasicky s hromadou cukru a bílé mouky. Můžete je trošku šmrcnout třeba celozrnnou moukou nebo semínky. A do košíčků se klidně hodí i něco bezlepkového.