Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Vánoční perník

Vánoční perník Upečte si litý perník.
Hana Bartušková
5,0 5
1

Přejít na sekci článku:

Poleva na perník

Poleva na perník zdroj: biooo.cz

Zatímco válené perníčky zdobíme bílkovo-cukrovou polevou, tak na ten litý se nejvíc hodí čokoláda nebo karamel. Vychladlý perník potřete nejdříve marmeládou. Skvěle se na to hodí nějaká výraznější, jako je rybízová nebo malinová. Ale velmi dobře poslouží i povidla. Na tenkou vrstvu marmelády pak patří ještě obyčejná čokoládová poleva:

1 tabulka kvalitní čokolády

2 lžičky másla

trošku mléka nebo smetany

Máte raději víc cukru a karamelovou polevu? Udělejte si domácí karamel. Nejlépe z hnědého třtinového cukru. Asi hrníček cukru dejte do nepřilnavého hrnce a přidejte zhruba 4 lžíce vody. Přiveďte k varu a počkejte, až cukr zhnědne a začne na lžičce mírně táhnout. Pak přidejte dvě lžíce másla a zhruba 50 ml smetany. Dobře smíchejte a hned polevu naneste na perník.

Související produkt
Hořká čokoláda 88 % kakaa 30 g
Dolfin / 53 Kč
Hořká čokoláda s minimálně 88 % afrického kakaa má jemnou kakaovou chuť. Malá tabulka je navíc jako stvořená pro odpolední malé mlsání.
Detail produktu