Přejít na sekci článku:
Protože je můžete i jíst
zdroj: shutterstock.com
No a krom toho, když už vás oleje v koupelně omrzí, tak je prostě nastěhujte do kuchyně. Téměř všechny jsou běžně jedlé, jsou vhodné jak pro dochucení ve studené kuchyni, tak i pro závěrečnou úpravu teplých pokrmů. Pozor si dejte snad jen na ricinový olej, který má projímavé účinky, a na jojobový, který není vhodný ke konzumaci, protože projde trávicím traktem naprosto nedotčený. Některé rostlinné oleje jsou vhodné i pro tepelnou úpravu, jako je smažení a pečení a dokáží velmi dobře nahradit ztužené tuky i při přípravě moučníků a sladkých jídel.
Nebo je zkuste jíst jako doplňky stravy. Jsou totiž plné mastných nenasycených kyselin, které jsou pro tělo nenahraditelné. Například kokosový olej bývá označován často za superpotravinu. Neobsahuje totiž cholesterol a má antivirové účinky, působí jako antioxidant a je velmi snadno stravitelný. Posiluje imunitní systém, má blahodárné účinky na celkové zdraví organismu. Zkuste lžičku kokosového oleje pro lepší den!