Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Péče o vlasy
Na vlastní kůži: Top 10 produktů podle BIOOO lidí

Na vlastní kůži: Top 10 produktů podle BIOOO lidí

Řídíme se tím, že chceme doporučovat jen to, co sami používáme, máme rádi a vám to udělá moc dobře. Proto jsme pro vás vybrali 10 top produktů (ano, bylo to těžké vybrat jen 10:)) otestovaných na BIOOO lidech. Nejedná se ani tak o nejprod...
Přírodní mýdlo

České mýdlárny, kde to voní po bylinkách

Almara Soap a Mýdlárna Levandulový dům jsou dvě české mýdlárny, které vyrábí přírodní tuhá mýdla. Ta jsou vhodná nejen na ruce, ale také na kůži celého těla, na pleť i na vlasy. Mýdlárna Levandulový dům si některé suroviny pěstuje sama, ...
Biooo pomáhá pejkům v útulcích

Dr. Bronner načechrává kožichy

Dr. Bronner, to je smysluplnost, dobré skutky a správná gesta. A samozřejmě zázračná ALL-ONE! mýdla použitelná snad na cokoli. Rodinná firma Bronnerů se drží několika zásad, přes které vlak prostě nejede. Mezi nimi jsou: geniální čisté sl...
Rostlinný olej z pískavice řeckého sena

Rostlinný olej z pískavice řeckého sena

Rostlinné oleje jsou skvělými pomocníky nejen na poli minimalistické kosmetické péče, ale také jako součást účinných prostředků pro výživu pleti a těla. Olej z pískavice řeckého sena není v našich končinách ještě moc známý, ale výsledky ...
Coslys: Francouzská bio kosmetika, která vám sedne

Coslys: Francouzská bio kosmetika, která vám sedne

Coslys je jednou z Biooo oblíbených stálic. Ale proč? Je tomu tak proto, že nabízí velmi dobrou kvalitu za příznivou cenu. I proto, že si sedne se všemi typy pokožky a nabízí kvalitní, ekologicky šetrnou, jemnou péči pro celou rodinu od ...
Jíly ve vlasové péči

Jíly ve vlasové péči

Jíly si sice získávají v kosmetice čím dál větší popularitu, ale v české kotlině stojí nezaslouženě tak nějak na okraji zájmu. Proč je dobré mít doma aspoň jeden z nich a občas po něm sáhnout? A jaké výhody nabízí jíly jako součást vlaso...
Henna a zase henna

Henna a zase henna

Kdekdo se pozastavuje nad krásou vlasů orientálních žen a dívek. Žasneme nad tím, jak jsou lesklé a husté a nejedna z nás jim je závidí. Ženy a dívky v orientu totiž používají od dětství hennu. Vnímají ji totiž nejen jako prostředek ke k...
Farfalla - krása na křídlech motýlů

Farfalla - krása na křídlech motýlů

Farfalla je u nás v Biooo pojem. Je tak trochu jiná, zvláštní, ale přesto na první pohled nenápadná a nevtíravá. Přitom dokáže přinést mnoho potěšení opravdu každému milovníku té nejlepší přírodní kosmetiky. Farfalla je značka, ke které ...
Indigo v přírodních barvách na vlasy

Indigo v přírodních barvách na vlasy

Indigo je staletími a prastarými civilizacemi prověřené barvivo. Používalo se v Egyptě, Mezopotámii, Indii hlavně pro barvení textilií. V dnešní době je v kosmetickém labyrintu indigo spojované hlavně s přírodním barvením vlasů. Indi...
Neem neboli nimba pro silnější zuby a vlasy

Neem neboli nimba pro silnější zuby a vlasy

Účinky listů, kůry, plodů a nimbového oleje z indického posvátného stromu zederachu jsou v ajurvédě známy už po tisíce let. Nejen, že se v dnešní době neem přidává do zubních past a šamponů, ale působí rovněž jako účinné přírodní antibio...
Dopřejte svým vlasům pocit lehkosti

Dopřejte svým vlasům pocit lehkosti

Vlasy jsou korunou krásy. Toto známé rčení využívají snad všechny kosmetické firmy světa k tomu, aby na něm stavěly své reklamy. Krásné, zdravé a husté vlasy chce prostě každý, a je jedno, jakého jste pohlaví. Ztráta vlasů může až fyzick...
Objevte výhody lo poo

Objevte výhody “low poo”

V poslední době je hodně vidět, že čím dál více lidí přechází na metodu mytí vlasů, která se nazývá „no poo“. Co když ale nechcete na své vlasy nanášet moučnou kašičku anebo vajíčko a no poo vám připadá moc složitá na čas i kombinování p...
Hořčičný olej

Hořčičný olej - zapomenutý poklad pro zdraví i krásu

Hořčice je známa již po tisíce let. Otec medicíny, Hippokrates z Kósu o ní tvrdil, že má neobyčejně léčivé účinky. Mimo klasických hořčičných semínek byl a dosud je velmi oblíbený i hořčičný olej, který se využíval ve starověkém Řecku i ...
éterický olej vavřín

Éterický olej Vavřín

Kdo by neznal vavřín. Pochází ze Středomoří, ale najdeme jej po celém světě. Nejznámější je druh s botanickým názvem Laurus nobilis, v ajurvédě se používá druh Tejpatta (indický bobkový list), známý také pod názvem Cinnamomum Tamala. Éte...