Přejít na sekci článku:
Jídelníček pro citlivky
zdroj: shutterstock.com
S citlivou pletí je mnohem důležitější se zaměřit na věci, které je lepší nejíst. Citlivá pleť může být často podrážděná právě nevhodnou stravou a jídlem, které je bohaté na alergeny. Je tak vhodné se vyhýbat citrusům, jahodám, přílišnému koření nebo umělým barvivům v jídle. V jídelníčku se místo toho zaměřte na potraviny, které pokožku posilují.
Mezi takové patří například ryby. Jsou plné nenasycených mastných kyselin, které prospějí každé pleti, ale právě citlivá by se měla na jejich konzumaci zaměřit. Jídelníček můžete obohatit i o rybí olej v podobě doplňků stravy.
Konzumujte jídlo bohaté na antioxidanty. U zeleniny a ovoce se tak zaměřte na tradiční krále antioxidantů, jako je kustovnice čínská, granátová jablka, černý rybíz, borůvky nebo ostružiny.
Pokud už máte pleť podrážděnou a začervenalou, k normalizaci pomůže vitamin E. Tento vitamin je skvělý pro každou pleť, ale hlavně ta citlivá ocení jeho schopnost podpořit regeneraci a posilovat pleť proti vnějším vlivům. Vitamin E najdete například v konopných semínkách.