Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Pro všechny oleje světa...

Pro všechny oleje světa... Na co všechno používat rostlinné oleje.
Hana Bartušková
4,5 5
10

Přejít na sekci článku:

Když toužíte po jemné pokožce

Když toužíte po jemné pokožce zdroj: biooo.cz - Mája Ráblová

Takové, která láká k pohlazení. Takové, kterou jako když zahalíte do jemného hedvábí. Takové, po jaké jste vždycky snily. A přesně takovou dokáže vykouzlit rostlinný olej. Po kterém ale sáhnout? Pokud máte citlivou pokožku, tak určitě vyzkoušejte mandlový nebo jojobový olej. Náročné stárnoucí pokožce bude zase vyhovovat arganový olej. A pro suchou a podrážděnou zkuste zase meruňkový. Nevýhodou těchto olejů je ale často fakt, že mají hutnější konzistenci, která se špatně nanáší. A tak si vyberte něco uživatelsky přívětivějšího.

Pro dokonalou vůni sáhněte po kokosovém oleji. Je to taková klasika, docela obyčejná a rozšířená. Ale prostě účinná. Krásně voní jako čerstvý kokos a co je důležitější, velmi snadno se používá, rychle se vsakuje a snadno se nanáší. Kokosový olej má totiž velmi lehkou konzistenci. Při normální pokojové teplotě je v tuhém skupenství, ale je měkký a jde snadno nabrat prstem. Pak už jen stačí nanést na vlhkou pokožku, počkat minutku, než se vstřebá, a vaši hebkou exoticky vonící pokožku vám budou všichni závidět. Že nemáte rádi kokosovou vůni? Zkuste hroznový olej. Má také velmi lehkou a tekutou konzistenci, rychle se vsakuje a voní neutrálně.

A nezapomeňte na poklady v kuchyni. Po exotickém kokosovém oleji se určitě ohlédněte, ale nezapomeňte, že i v kuchyni se dají najít olejové poklady. Takový olivový olej je dokonalý pro suchou i citlivou pokožku, vyživuje náročnou pokožku a revitalizuje unavenou pleť. Má tak akorát konzistenci, která není příliš hutná ani příliš tekutá, snadno se nanáší a rychle se vsakuje. A přitom je to úplně obyčejný olivový olej, který máme doma v kuchyni snad všichni.