Přejít na sekci článku:
Vnitřní použití
zdroj: shutterstock.com
Kvalitní, za studena lisovaný hořčičný olej působí jako výborné přírodní antibiotikum. Kromě toho má i antiseptické a antibakteriální vlastnosti. Je proto skvělý nejen na podporu imunity a jako prevence během chřipkových období, ale působí výtečně i při už probíhajícím onemocnění. Kromě toho posiluje i činnost trávicího ústrojí a to z něj v kombinaci s jeho antibakteriální schopností dělá výborný podpůrný prostředek proti střevní chřipce, obzvláště pokud se podchytí už v jejích začátcích.
Tip na použití v kuchyni: hořčičný olej má mírně nahořklou a lehce pálivou chuť, působí jako přirozený antioxidant a zabraňuje tak i kažení potravin. Ne nadarmo se používá i v potravinářském průmyslu jako účinný přírodní konzervant. Můžete si z něj připravit zálivku na salát - zvýrazní chuť nakrájené zeleniny a udrží ji i déle čerstvou a křupavou. Pokud jej přidáte do těsta při pečení chleba, dodá mu krásně žlutou barvu, nadýchanost a taktéž prodlouží i jeho čerstvost.