Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Zlatý zázrak jménem hořčičný olej

Zlatý zázrak jménem hořčičný olej Je škoda, že hořčičný olej patří mezi méně známé oleje, protože má opravdu výborné účinky.
Jana Konečná
5,0 5
10

Přejít na sekci článku:

Vnitřní použití

Vnitřní použití zdroj: shutterstock.com

Kvalitní, za studena lisovaný hořčičný olej působí jako výborné přírodní antibiotikum. Kromě toho má i antiseptické a antibakteriální vlastnosti. Je proto skvělý nejen na podporu imunity a jako prevence během chřipkových období, ale působí výtečně i při už probíhajícím onemocnění. Kromě toho posiluje i činnost trávicího ústrojí a to z něj v kombinaci s jeho antibakteriální schopností dělá výborný podpůrný prostředek proti střevní chřipce, obzvláště pokud se podchytí už v jejích začátcích.

Tip na použití v kuchyni: hořčičný olej má mírně nahořklou a lehce pálivou chuť, působí jako přirozený antioxidant a zabraňuje tak i kažení potravin. Ne nadarmo se používá i v potravinářském průmyslu jako účinný přírodní konzervant. Můžete si z něj připravit zálivku na salát - zvýrazní chuť nakrájené zeleniny a udrží ji i déle čerstvou a křupavou. Pokud jej přidáte do těsta při pečení chleba, dodá mu krásně žlutou barvu, nadýchanost a taktéž prodlouží i jeho čerstvost.