Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Čokoládové bochánky s cukrovou krustou

Čokoládové bochánky s cukrovou krustou zdroj: biooo.cz

Vypadají jako posněžené čerstvým prašanem. Chutnají čokoládově a při zakousnutí cukrová poleva lehce křupne.

Jsou to čokoládové sušenky, které vypadají nevšedně, chutnají vlastně docela obyčejně, ale než se zastavíte, tak jich v zamyšlení sníte celý talíř.

Přejít na sekci článku:

Čokoládové těsto...

Čokoládové těsto... zdroj: biooo.cz

150 g polohrubé mouky

150 g špaldové mouky

2 lžičky prášku do pečiva

štipka soli

100 g čokolády

lžička stevie

180 g třtinového cukru

100 g másla

4 vajíčka

Smíchejte mouky, prášek do pečiva, lžičku stévie a sůl. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo. Vyndejte misku z vodní lázně, přimíchejte třtinový cukr a opět nechte rozpustit. Směs by měla vychladnout, teprve poté do ní zamíchejte vajíčka, jedno po druhém. Po troškách přidávejte moučnou směs. Konečná konzistence by měla být hustá a hutná, na dotek kompaktní. Těsto dejte od mrazáku odpočinout, minimálně na hodinu, můžete ho tam ale nechat i přes noc, bude se vám s ním ráno lépe pracovat.

Související produkt
Hořká čokoláda 88 % kakaa 30 g
Dolfin / 53 Kč
Hořká čokoláda s minimálně 88 % afrického kakaa má jemnou kakaovou chuť. Malá tabulka je navíc jako stvořená pro odpolední malé mlsání.
Detail produktu