zdroj: biooo.cz
Vypadají jako posněžené čerstvým prašanem. Chutnají čokoládově a při zakousnutí cukrová poleva lehce křupne.
Jsou to čokoládové sušenky, které vypadají nevšedně, chutnají vlastně docela obyčejně, ale než se zastavíte, tak jich v zamyšlení sníte celý talíř.
Přejít na sekci článku:
Čokoládové těsto...
zdroj: biooo.cz
150 g polohrubé mouky
150 g špaldové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
štipka soli
100 g čokolády
lžička stevie
180 g třtinového cukru
100 g másla
4 vajíčka
Smíchejte mouky, prášek do pečiva, lžičku stévie a sůl. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo. Vyndejte misku z vodní lázně, přimíchejte třtinový cukr a opět nechte rozpustit. Směs by měla vychladnout, teprve poté do ní zamíchejte vajíčka, jedno po druhém. Po troškách přidávejte moučnou směs. Konečná konzistence by měla být hustá a hutná, na dotek kompaktní. Těsto dejte od mrazáku odpočinout, minimálně na hodinu, můžete ho tam ale nechat i přes noc, bude se vám s ním ráno lépe pracovat.