Přejít na sekci článku:
A ještě si zahřešte!
zdroj: biooo.cz
Košíčky můžete nechat jen takto. Oříšková krusta s konopnými semínky a tvarohem je skvělá jen tak. Navíc je to i celkem zdravé, doteď jste použili akorát tak pár mandlí, semínek, trošku medu, ždibku másla a tvaroh. Ale jestli se chcete vytáhnout, tak přidejte karamelovou polevu. Ta už není zdravá skoro vůbec, je kalorická jak dávka cukru s máslem... ale je tak dobrá. Budete potřebovat:
50 g cukru
1 lžíce vody
1 lžíce másla
60 ml salka
Smíchejte cukr s vodou a dejte do hrnce. Pořádně míchejte a nechte cukr postupně karamelovět. Cukr bude pomalu hnědnout a houstnout. Dobře ho hlídejte, ať karamel nespálíte a taky ať neprošvihnete ten správný okamžik, kdy přidat salko a máslo. Ten nastane v okamžiku, kdy je karamel už hnědý, ale ještě stále tekutý. Těsně před tím, než začne tvrdnout. Prošvihne se to snadno, tak opravdu hlídejte a míchejte. Pak přidejte máslo a salko, díky tomu karamel nezatvrdne, ale zůstane krásně krémový a vláčný. Polevu dávejte na vychladlé košíčky, tvaroh si sedne a vytvoří na povrchu ďůlek, akorát pro trošku toho karamelu.
BIOOOtip: A pořád to dobře míchejte, jinak se vám udělají v polevě hrudky, stejně jako mně.