Přejít na sekci článku:
Zdraví z Tichomoří na náš stůl
zdroj: biooo.cz - Mája Ráblová
Domorodci využívají účinků Noni po generace, ale k nám se takhle novinka dostala až v posledních letech. Není se čemu divit, tichomořské ostrovy máme poněkud z ruky než aby se k nám Noni vozilo čerstvé. Skvělé účinky si ale můžeme dopřát skrz džus nebo dřeň, které se nám doma v lednici jen tak nezkazí. Zralé sytě zelené plody Noni se zpracovávají za pomoci fermentace. Získaná šťáva se přefiltruje (nebo také nemusí) od dužniny, pasterizuje se a plní do lahví. Tento způsob zpracování je šetrný, takže si šťáva zachová vysoké množství účinných látek, pomalu, jako byste plody konzumovali čerstvé.
Pokud by vám šťáva vyloženě nechutnala a tento fakt nešlo překonat, dopřejte svému tělu kapsle s obsahem Noni. Ty obsahují sušené rozdrcené plody a poslední studie ukazují, že jsou i zdravější a rychleji účinkují, než šťáva. Noni má množství prospěšných prvků uložených právě v dužnině, která se při výrobě šťávy jen tak vyhodí. V prášku se k nám tyto látky, obzvlášť proxeronin, snadno dostanou v koncentrované podobě.