Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

V čem je lepší raw kokosový olej

V čem je lepší raw kokosový olej Raw kokosový olej od Purity Vision se získává patentovanou extrakcí, která probíhá do 90 minut od otevření ořechu. Olej je tak nutričně bohatší a jeho aroma intenzivnější.
Kristýna Lexová
5,0 5
16

V čem je lepší raw kokosový olej zdroj: biooo.cz

Raw kokosový olej je naprostou revolucí ve výrobě olejů. V čem se ale liší od běžnějšího za studena lisovaného kokosového oleje? Jaké jsou mezi nimi rozdíly? Je raw kokosový olej lepší?

Kokosový olej je jedním z vůbec nejoblíbenějších a zároveň nejuniverzálnějších produktů přírodní kosmetiky. Je oblíbený nejen díky svému všestrannému využití, ale také díky lahodné vůni, která mnohým z nás připomíná léto a exotiku. Kokosové oleje seženete v různé kvalitě, nejvyšší úrovní pak byl donedávna olej lisovaný za studena, který se získává šetrnou extrakcí ze sušené kokosové dužiny, kdy se teplota drží na velmi nízké úrovni a nepřesahuje 50-60 stupňů Celsia. Tak si oleje ponechávají maximální množství účinných látek.

Výroba raw kokosového oleje

Novinkou je ale kokosový olej v raw kvalitě, který zaznamenal skutečně revoluční okamžik v procesu výroby olejů. Tento proces je výsledkem dvouletého výzkumu, který se odehrával ve spolupráci české firmy Purity Vision přímo s jejich filipínskou základnou. K výrobě oleje dochází velmi záhy po otevření samotného kokosového ořechu - do 90 minut. Olej se potom extrahuje velice šetrně přímo z čerstvého kokosového mléka a teplota během všech kroků zpracování nesmí přesáhnout 42 stupňů Celsia. Tato unikátní technologie se od lisování za studena liší v tom, že při lisování za studena dochází k sušení kokosové dužiny při vyšších teplotách, ačkoliv samotný proces lisování probíhá za nižších teplot nepřesahujících 60 stupňů Celsia. I další kroky při zpracování raw kokosového oleje se drží pod teplotou 42 stupňů včetně balení, přepravy či skladování. Technologie extrakce pomocí důmyslného systému centrifug je patentovaná a poprvé tak přináší na celoevropský trh kokosový olej v raw kvalitě.

Čím se liší raw kokosový olej od běžného?

Rozdíl od běžného kokosového oleje lisovaného za studena poznáte ihned - raw kokosový olej má intenzivnější vůni a sám o sobě je koncentrovanější. Jeho složení je zároveň bohatší na vitaminy, minerály a další cenné prvky, protože metoda jeho získávání je mnohem šetrnější než u lisování za studena. Zároveň jsou prospěšné mikro i makronutrienty pro organismus lépe využitelné, protože jsou ponechány v maximálně přirozené podobě. Raw kokosový olej má rovněž vyšší obsah vitaminu E, který je velice prospěšný pro naši pokožku, pomáhá regeneraci a zároveň je mocným antioxidantem. Při použití v kuchyni je pak jeho chuť v porovnání s kokosovým oleje za studena lisovaným bohatší a aroma silnější.

Na co je raw kokosový olej vhodný?

Raw kokosový olej můžete skutečně využít všemi možnými způsoby a těšit se z jeho blahodárných účinků. Je skvělý na pokožku celého těla, kterou komfortně vyživuje a zanechává ji hedvábně jemnou a exoticky provoněnou, lze se s ním rovněž i odličovat. Regeneruje poškozené a lámavé vlasy. Můžete jej využít pro domácí bělení zubů či jej přidat do koupele pro úlevu suché pokožky. V kuchyni pak vynikne ve studených pokrmech, kdy jeho plnou chuť oceníte zejména v raw receptech, osvěžujících smoothies, ořechových mlékách či dezertech.

Kokosový olej v raw kvalitě je opravdovým zázrakem, který lze užívat vnitřně i z vnějšku. Jeho maximální kvalita a šetrnost zpracování se projevuje na jeho prospěšných účincích na pokožku, vlasy i celý organismus.

A vůně čerstvě otevřeného kokosového ořechu vás bude provázet po celý den! :)