Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Jste kyselí nebo "jen" překyselení?

4,3 5
7

Přejít na sekci článku:

Z jakého důvodu jsme kyselí?

Z jakého důvodu jsme kyselí?zdroj: unsplash.com

Zajisté velmi dobře víte, že počátek veškerého života vyšel z moře, a proto ještě dnes obsahuje lidské tělo více než 70 % vody. Hodnota pH (potenciál vodíku neboli hodnota, jež vyjadřuje, zda je vodný roztok kyselý či zásaditý) mořské vody se pohybuje v rozmezí od 8 do 8,5. Naše tělo v krvi udržuje hodnotu pH mezi 7,35 - 7,4 s občasnými nepatrnými výkyvy.

Hlavním předmětem přírodní léčby je odstranit výkyvy a znovunastolit vyvážený poměr mezi kyselostí a zásaditostí organismu. Bez ní by se člověk nemohl zcela uzdravit. Nemoc totiž není v žádném případě ničím nevyhnutelným. Přirozeným stavem je ZDRAVÍ!

My se chováme po staletí nesprávným způsobem, a tím pádem se vychylujeme z přírodního řádu věcí a nejsme tolik dlouhověcí jako některé přírodní národy, o kterých tvrdíme, že jsou primitivní. Nežijeme v souladu s přírodou, máme chybné myšlení, to všechno ještě podporujeme zrychleným způsobem života, vysoký egem, stresem, špatnými návyky a jako korunu jsme tomu nasadili nesprávné stravování.

Myslíte si, že se dají vyléčit zubní kazy nebo revmatismus, dna, artritida či ledvinové kameny? Když si uvědomíte, že aby naše látková přeměna dobře fungovala, máte jíst především potraviny z přírody, už se začínáte uzdravovat! To, co nám nabízí příroda, běžně neobsahuje kyseliny. Například kyseliny v ovoci se odbourávají během jeho zrání, jenže my je sklízíme nezralé a ještě je nakládáme do octa a cukru! Příroda přece nestvořila smažené řízky, hranolky, tatarky, steaky, doslazované a příliš dosolované potraviny, ani instantní polévky a produkty s obrovským množstvím vylepšovacích éček.

Jaké tedy myslíte, že jsou hlavní příčiny překyselení organismu?

  1. Špatný způsob života
  2. Špatná výživa
  3. Špatné stravovací návyky

A co považujete za konkrétní jednotlivé příčiny? Jíte přílišné množství bílkovin, hodně solíte a sladíte, pijete neúměrně alkohol, kouříte, přijímáte do těla vysoký podíl nasycených mastných kyselin, berete chemické léky, konzumujete často nezdravá jídla - a tím jedy z potravin... Další ne zrovna nevýznamný vliv mají jedovaté látky z životního prostředí, elektromagnetický smog, stres a nahromaděná duševní zátěž. A potom, samozřejmě když se často zlobíte či jste dokonce agresivní.

Kyseliny se nejprve dostanou do krve. Pokud jsou už ochranné látky, tzv. pufry, jež tlumí výkyvy v acidobazické rovnováze, vyčerpány, přebytek kyseliny jde do vaziva. Kyseliny se v buňkách pojivové tkáně, jež jsou silnější, odolnější a jedovaté látky je tak snadno nepoškodí, hromadí tak dlouho, dokud je ledviny nevyloučí. Dalším orgánem, jenž má na starosti vylučování, jsou plíce. Prostřednictvím těchto dvou orgánů se tělo snaží nadbytečné kyseliny co nejdříve dostat ven. Než se však dostanou do moči, musí být předtím za pomoci zásaditých látek neutralizovány.

Pokud už je pojivová tkáň přetížena a nemůže nadále přijímat další kyselé látky, zůstávají často v kloubech, kde vyvolávají bolestivé záněty, jako jsou např. revma, dna, polyartritida apod. Jakmile kyselé usazeniny zničí chrupavku, vzniká artróza. V překyselené tkáni dojde k poškození kvality krve, červené krvinky ztrácejí pružnost a nemohou konat svou práci... Tělu se přestane dostávat kyslíku! Představte si, že artróza není bezpodmínečně průvodním projevem stáří. Mnohem častěji vzniká v chrupavkách jedinců vyššího věku, protože jejich tělo odtud odebírá zásady v důsledku silného překyselení. Tak dochází k mnohem rychlejšímu opotřebení kloubů. Dlouhodobé překyselení organismu vede k chronickým zánětům a ty způsobují nepřetržité bolesti.

Možná už jste někdy slyšeli, že se říká v krvi sídlí duše a když člověk vykrvácí, ztratí ji. Ostatně podle tradiční čínské medicíny (TČM) zas duch sídlí v srdci, které má na starosti nejen přečerpávání krve, ale má i svůj duchovní původ, sídlí v něm naše vědomí, duch shen, jenž je transformací energie čchi a krve, a tudíž základem života.

Krev je tedy pro naše tělo jakýmsi nepostradatelným tekutým orgánem, který zajišťuje přísun výživných a stavebních látek a také odsun látek odpadních a vedlejších produktů látkové výměny. Normální hodnota pH krve je mezi 7,35 - 7,4, ale snížení na pH 7 či zvýšení na 7,6 už může být pro člověka smrtelné!

Související produkt
Wholefood: Energie pro zdravý životní styl, Elise Muselesová 176 stran
Grada / 208 Kč
Vyzkoušejte 200 lahodných receptů bez obsah cukru či lepku, které jsou vhodné i pro vegany. Připravíte si díky nim jídla i nápoje, které vám dodají energii, zlepší výdrž, nebo naopak podpoří relaxaci.
Detail produktu