Způsoby odkyselení

2,5 5
4

Způsoby odkyselenízdroj: unsplash.com

Skvělým osvědčeným prostředkem na odkyselení je šťáva z brambor, dále různé druhy čajů a čajových směsí. Také se můžete každý den vydat na svižnou procházku, díky které se pořádně prodýcháte a zvýšené kyseliny tak vyloučíte. Prostě zaručíte dostatečnou výměnu kyslíku v těle.

Přejít na sekci článku:

Jak napravit překyselení a stát se zásaditými?

Jak napravit překyselení a stát se zásaditými?zdroj: unsplash.com

Pokud už jste překyselení drahně let, vaše tělo potřebuje odkyselit a dodávat po nějakou dobu zásadité látky. Podělím se s vámi o následující recept na zásaditou směs, který sestavil člověk již dlouhou dobu se zabývající výzkumy výskytu a působení kyselin v těle, věhlasný specialista na kyseliny, dr. Friedrich Sander:

10 g natrium phosphoricum - fosforečnan sodný, 10 g kalium bicarbonicum - hydrogenuhličitan draselný, 100 g calcium carbonicum - uhličitan vápenatý, 80 g natrium bicarbonicum - hydrogenuhličitan sodný, jedlá soda, případně ještě podle terapeuta a léčitele Kurta Tepperweina, autora knihy "Pryč s kyselostí" 50 g magnesium carbonicum - uhličitan hořečnatý. Tuto směs vám na přání namíchají v lékárně a rovnou bych doporučovala alespoň v množství 50 dkg. Nebo pokud si ji hodláte míchat sami, dejte všechny složky do nejlépe látkového sáčku a důkladně protřepejte. Užívá se tak, že se 2x denně 1 čajová lžička směsi rozmíchá ve velké sklenici vlažné vody, nikoli ve vodě perlivé nebo minerálce.

Existuje celá řada již namíchaných zásaditých směsí, jen je zapotřebí dodržovat správný poměr jednotlivých obsahových látek, aby bylo zajištěno jejich optimální vstřebávání. Např. vápník k tomu potřebuje fosfor a minimálně polovinu množství hořčíku.

Na důležitou věc upozorňuje ájurvédská medicína, která radí, že v období mezi 10. a 14. hodinou a po 22. hodině už by člověk neměl užívat žádný odkyselovací prostředek!

Kromě různých minerálních směsí podporují zásaditost organismu četné rostlinné preparáty, jako je chlorella, spirulina, šťáva z mladého zeleného ječmene, výhonky alfaalfy, pšeničné klíčky, které zároveň doplňují do organismu zinek, přeslička rolní, květový pyl a podobně.

Již během 2-3 dnů odkyselování se vám zlepší nálada, začnete cítit větší pohodu a přestanou bolesti hlavy, nevolnost apod. Po odkyselení však musí nastat doplnění minerálů, aby vaše tělo nebylo oslabené a mohlo náležitě fungovat. Navíc při odkyselovací kúře byste měli jíst stravu bohatou na alkalické látky, nejlépe jen ovoce, zajistit si dostatečný příjem tekutin, pokud možno neperlivé vody, jíst hlavně čerstvé potraviny, omezit sůl a bílkoviny, nepít alkohol a nekouřit. Dále byste se měli vyvarovat zbytečným stresům a zlosti. Zkuste přitom užívat potravinové doplňky se stopovými prvky, užívat odkyselovací prostředky a občas si dopřejte zásaditou koupel. Také jíst byste měli v klidu a pořádně každé sousto rozžvýkat a nejíst pozdě večer. Pokuste se mít během odkyselovacího procesu dostatek pohybu, přirozeně a zhluboka dýchejte. Doporučuji nejíst maso a příležitostně držet půst. Užívejte zásadité rostlinné přípravky - spirulinu, ječmen apod., jídlo dochucejte pouze bylinkami. A hlavně byste měli dbát na potřeby svého těla, které k vám po domluvě s vaší duší promlouvá, abyste ho uchovali v co nejlepším stavu po dlouhou dobu!

V druhé kapitole se dozvíte, jaké nemoci se objevují při překyselení organismu.