Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Podzim voní jako jablka se skořicí

Podzim voní jako jablka se skořicí zdroj: biooo.cz

Nebo to snad vidíte jinak? Jablka jsou typicky podzimní záležitostí. Je tedy pravda, že zrovna jablka koupíte bez problémů po celý rok. A nebo je skladujete ve sklepě, protože jablka vydrží opravdu dlouho čerstvá.

Ale ta vůně pečených jablek v županu se skořicí a špetkou cukru... tak to je typicky podzimní záležitost. Nebo jablka v karamelu. Voní to sladce, voní to omamně, voní to vlastně jako Vánoce. Což takto si dát jablečné sušenky?

Přejít na sekci článku:

Co s velkou úrodou jablek?

Co s velkou úrodou jablek? zdroj: shutterstock.com

Tak přesně takové otázky si zrovna doma klademe. Jablek totiž máme hodně. A na stromě se jich pořád ještě pár drží. No nic, takže co budeme s nimi dělat. Jablečný koláč je klasika. A taky štrůdl. A sušenky až taková klasika nejsou, ale chutnají taky dobře.

1 vejce

50 g másla

2 lžíce hnědého cukru

1 ½ hrnku mouky

1 lžička sody

½ hrnku konopných semínek

½ hrnku mandlí

4 lžíce javorového sirupu

1 hrnek strouhaných jablek

1 lžička skořice

1 lžička kardamomu

hrozinky

Nastrouhejte jablka, přidejte do nich vajíčko a rozpuštěné máslo. Dále přidejte cukr, javorový sirup, vybraná semínka, oříšky a sušené plody. Koření, skořici a kardamom, vmíchejte spolu s jedlou sodou do mouky a po lžičkách přidávejte od jablečné směsi. Konzistence by měla být hutná, aby se dala dobře nabírat lžičkou a tvarovat. Pečte na 200 °C zhruba 20 min a raději to hlídejte, abyste sušenky nepřipálili.