Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny
4 zdraví prospěšné účinky stévie

4 zdraví prospěšné účinky stévie

Kdo by neznal stévii? Stévie je rostlinka, která je přirozeně sladká, takže se v dnešní době na všechny způsoby skloňovaného zdravotního stylu a zatracování bílého cukru velice rychle uchytila. Málokdo už ale ví, že kromě sladké chuti op...
Problematika medu

Problematika medu

Máte rádi med? Kde ho kupujete? Pokud v supermarketu, dáváte si pozor na to, co obsahuje a jestli je kvalitní? Je vůbec důležité se o to zajímat? Ano, určitě to důležité je. Protože u certifikovaného medu musí výrobci splňovat poměrně př...
Proč jsou superpotraviny super

Proč jsou superpotraviny super

Superpotraviny. Superfooods. Supermarket. Superman. No, není ten svět super? Pokud vám přijde super až podezřele moc, tak v klidu nechte Supermana v supermarketu a zůstaňte jen u superpotravin. Pak totiž už Supermana ani potřebovat nebud...
Jak klíčit a pěstovat microgreens

Jak klíčit a pěstovat microgreens

Klíčky jsou takovou superstar mezi všeobecně zdravými potravinami, dokonce i mezi superzdravými superpotravinami. :-) Jejich velkou výhodou je, že si je můžete připravit sami doma, kromě trochy času a menší finanční investice do semínek,...
Tužebník jilmový

Tužebník jilmový

Tužebník jilmový nemá tak dlouhou léčebnou historii jako většina jeho bylinných kolegů. Ve známost vešel hlavně poté, co jej doktor Priessnitz začal podávat jako preventivní léčbu při podezření na vzteklinu. Později se při laboratorních ...
Afrodiziaka v kuchyni

Afrodiziaka v kuchyni

Afrodiziaka jsou věčné téma, lidstvo se o ně zajímá od nepaměti. Najdeme je v širokém spektru literatury od milostných románů až po Bibli a nikomu to nepřijde ani v nejmenším divné. A přiznejme si, že tento název, spojovaný s řeckou bohy...
Hořčičná semínka

Hořčičná semínka

Hořčičná semínka to nemusí být jen hořčice. I když právě ta se z těchto semínek nejčastěji vyrábí a za tímto účelem se nejčastěji rostlinka hořčice polní pěstuje. Bohužel ji v současnosti (jako spoustu dalších plodin) z polí vytlačuje je...
Jak nahradit bílý cukr?

Jak nahradit bílý cukr?

Bílý cukr je takový malý strašák zdravého životního stylu. Jsou to jen prázdné kalorie, které ale dodávají pokrmům sladkost. Navíc jsou to kalorie, které dokáže tělo rychle použít, cukr dodává energii a pomáhá od únavy. Na tělo působí sk...
Majoránka

Majoránka

Majoránka je poměrně nenápadná rostlinka, bez které bychom si však třeba takové vaření nedokázali představit. Je totiž velmi důležitou ingrediencí a bez její charakteristické chuti by se neobešlo mnoho pokrmů, jako jsou například brambor...
Černý bez

Černý bez

Nasušili jste si letos květy černého bezu do zásoby? Máte na poličkách lahve bezového sirupu na zimu? Na některých bezových keřích si ještě pořád můžete natrhat třásně černých bobulek, ze kterých si můžete uvařit třeba džem chuťově podob...
Śvestky

Švestky

Švestky jsou jedny z posledních ovocných darů před tím, než se stromy uloží k zimnímu spánku. Právě teď se s nimi pomalu loučíme a vychutnáváme si ty pozdější odrůdy. Švestky si však můžeme dopřát nejen na podzim, ale po celý rok. A to v...
Šípek

Šípek

Sezona šípků je tady! Moudrá příroda velice dobře ví, proč nám plody s jedním z nejvyšších obsahů vitaminu C nadělit zrovna do podzimního období. Šípky totiž dozrávají, a jsou tedy i vhodné ke sběru právě během mezi září a říjnem. Sběr b...
Líska

Líska

Lískový keř nebo strom známe především kvůli vynikajícím lískovým oříškům, které plodí. Takové vánoční cukroví nebo různé raw dezerty a jiné laskominy si bez nich nedokážeme představit. A co teprve olej, který se z lískových oříšků lisuj...
Yzop

Yzop

Když jsem si toto jaro kupovala nové sazeničky bylinek, paní bylinkářka mi nabídla, jestli nechci ještě yzop. Co to je? Název mi byl trochu povědomý, ale pak mi došlo, že to si nejspíš tak trochu pletu s Ezopem ☺. Paní prodavačka mi byli...

Štítky pro „Zdravé potraviny“: