zdroj: biooo.cz
Snídaně je nejdůležitější jídlo celého dne, dodá vám energii a naladí vás do nového dne. Co ale snídat zdravě a chutně? A jak na to, když ráno spěcháte, protože v šest vám odjíždí vlak, a nemáte tak čas se pořádně nasnídat už doma? Sbalte si snídani do tašky a snídejte až po cestě. Zdravě, chutně a po domácku se snídaňovými muffiny.
Přejít na sekci článku:
Muffiny
zdroj: biooo.cz
- 1 ½ hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek mléka
- ¼ hrnku oleje
- 2 vejce
- ½ hrnku špaldové mouky
- lžička prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- pár lžic cukru (třtinový, kokosový)
- konopná semínka
- mandle
- rozinky
- mleté oříšky
- sušené švestky
Dejte namočit ovesné vločky do mléka alespoň na hodinu. Lepší je použít lámané nebo mleté vločky, muffiny tak budou lépe držet u sebe. Do směsi potom přidejte olej, vajíčka, trošku cukru a všechno, co máte ke snídani rádi. Takže já přidala konopná semínka, rozinky a sušené švestky, celé mandle a mleté oříšky. Klidně by se hodily i kousky čokolády nebo další sušené ovoce.
Ve skleničce si smíchejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Tuto směs potom přimíchejte do těsta. Naplňte muffinové košíčky a dejte péct na zhruba půl hodinu na nízkou teplotu 160 – 180 °C. Muffiny popraskají a na povrchu zhnědnou, tak poznáte, že už jsou hotové. Nechte vychladnout a je hotovo. Upečené muffiny vám vydrží při správném skladování čerstvé alespoň týden.